آندری بِلوسف، وزیر دفاع روسیه، جمعه ۹ آذر با نو کوانگ چول، همتای خود در کره شمالی، دیدار و گفتوگو کرد. این دیدار دو روز پس از ملاقات رییسجمهوری کره جنوبی با هیاتی از اوکراین انجام گرفت. در هفتههای اخیر حدود ۱۰ هزار سرباز کره شمالی برای جنگ با اوکراین به روسیه اعزام شدهاند.
وزیر دفاع روسیه هدف از سفر خود به پیونگیانگ را «گسترش همکاریهای نظامی میان دو کشور» عنوان کرد.
بلوسف افزود توافقنامه مشارکت راهبردی که اخیرا میان ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، امضا شده، به دنبال تقویت ثبات در منطقه شمال شرقی آسیا است.
به گفته وزیر دفاع روسیه، این توافق با هدف کاهش خطر جنگ، از جمله رویارویی هستهای، و بهمنظور کمک به حفظ توازن قوا در منطقه منعقد شده است.
وزیر دفاع کره شمالی هم در این دیدار تاکید کرد پیونگیانگ در جبههای مشترک با «رفقای روسی» خود برای «حفظ صلح و امنیت بینالمللی» ایستاده است.
کره شمالی در شمال شرقی آسیا با چین، روسیه و کره جنوبی هممرز است.
در هفتههای اخیر انتقال حدود ۱۰ هزار سرباز کره شمالی به روسیه خبرساز شده است.
آمریکا دوم آبان با استناد به شواهد به دست آمده تایید کرد سربازان کره شمالی برای جنگیدن در برابر اوکراین به روسیه اعزام شدهاند.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، در همین ارتباط گفت انتقال سربازان کره شمالی به روسیه نشان میدهد مسکو برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود در مناقشه اوکراین با مشکل مواجه شده است.
اوکراین ۱۰ آبان اعلام کرد ۵۰۰ افسر ارتش کره شمالی، از جمله سه ژنرال، در راس هزاران سرباز این کشور به روسیه اعزام شدهاند.
هفتم آذر، رستم عُمَرُف، وزیر دفاع اوکراین، در راس هیاتی از این کشور به کره جنوبی سفر کرد. عمرف در این سفر از سئول خواست به تامین تسلیحات مورد نیاز کییف در نبرد با روسیه کمک کند.
یون سوک یول، رییسجمهوری کره جنوبی، ۲۸ آبان هشدار داد آینده مناقشه اوکراین، آزمونی برای سنجیدن اراده بینالمللی در مسیر جلوگیری از تغییر وضع موجود با استفاده از زور است.
او همچنین از روسیه و کره شمالی خواست تا به «همکاری نظامی غیرقانونی» خود پایان دهند.
پوتین سوم آبان تاکید کرد مساله همکاری با پیونگیانگ، به مسکو مربوط است و ارتباطی به طرفهای دیگر ندارد.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.