رویای بلندپروازانه تویوتا؛ اوج گرفتن «کروزر» به ماه با تک‌بال روباتیک

دوشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۱۱

شرکت خودروسازی تویوتا در همکاری با آژانس فضایی ژاپن، در حال ساخت خودرویی است که می‌تواند سطح ماه را بپیماید. تویوتا هدف از این همکاری را کمک به انسان برای زندگی روی کره ماه تا سال ۲۰۴۰ و در درجه بعدی، زندگی بشر روی کره مریخ عنوان کرده است.

به‌گزارش آسوشیتدپرس، این خودرو ماه‌نورد کاوشگر که با همکاری «آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن» در دست ساخت است، به‌نشانه ‌احترام به «لندکروزر» تویوتا، «لونار کروزر» نامیده شده است و در اواخر دهه ۲۰۲۰ میلادی راه‌اندازی خواهد شد.

تاکائو ساتو، سرپرست پروژه «لونار کروزر» تویوتا گفت خودرو مذکور بر این ایده استوار است که خورد و خواب، کار و برقراری ارتباط امن با دیگران در خودرو، در فضا نیز امکان‌پذیر است.

ساتو با تاکید بر اهمیت سفر به فضا گفت که رفتن به فضا می‎‌تواند باعث توسعه ارتباطات دوربرد و دیگر فناوری‌هایی باشد که برای حیات بشر مفید واقع شود.

شرکت ژاپنی «گیتای» که با تویوتا در این پروژه همکاری می‌کند بازویی رباتیک برای لونار کروزر ساخته است که انجام وظایفی همچون بازرسی و نگهداری را بر عهده دارد. ساخت چنگکی این بازوی رباتیک به گونه‌ای است که سَری بازو، بتواند بر حسب نیاز عوض شود و به‌عنوان چندین ابزار مختلف، مثلا برای حفاری، بلند کردن و جارو زدن تغییر داده شود.

شو نوکانوسه، مدیرعامل اجرایی «گیتای» گفت که گرچه چالش پرتاب به فضا انجام‌شده است اما کار کردن در فضا هزینه‌ها و مخاطرات فراوانی برای فضانوردان دارد؛ این همان جایی است که ربات‌ها به کار می‌آیند.

شینی‌چیرو نودا، یکی از مهندسان تویوتا با ابراز هیجان درباره این پروژه گفت که این پروژه تویوتا در راستای اهداف دیرباز تویوتا برای خدمت به مشتریان است و ماه، ممکن است منابعی ارزشمند برای زندگی روی کره زمین فراهم ‌آورد.

درست است که خودروهای تویوتا تقریبا در هر گوشه‌وکناری پیدا می‌شود، اما همان‌طور که نودا می‌گوید این بار تویوتا از بردن خودروهایش به جایی که هرگز در آنجا نبوده‌ حرف می‌زند.

برنامه آرتمیس ناسا، نشاندن دوباره انسان بر روی ماه

انتشار خبر ساخت لونار کروزر تویوتا در حالی است که برنامه فضایی «آرتمیس» ناسا برای بازگرداندن انسان به ماه تا سال ۲۰۲۵، نیز در دست انجام است.

ناسا به‌دنبال محکم کردن جای پای انسان بر روی ماه است و آرتمیس، دست‌گرمی ناسا برای فرستادن گروهی از فضانوردان به مریخ در دهه ۲۰۳۰ است. ناسا امیدوار است که با پروژه آرتمیس پایگاهی دائمی بر روی کره ماه بنا کند که به ربات‌ها و فضانوردان اجازه دهد بیش از پیش بر روی کره ماه اکتشاف کنند.

تاکنون ۱۵ کشور از جمله استرالیا، کانادا، امارات متحده عربی، ایتالیا، بریتانیا، مکزیک، ژاپن، کره جنوبی و اسرائیل به برنامه فضایی آرتمیس پیوسته‌اند.

اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین برنامه فضایی آرتمیس، با نام «آرتمیس۱»، روز یکشنبه ۲۰ مارس ۲۰۲۲، ۲۹ اسفندماه، انجام می‌شود. «آرتمیس ۲» برای سال ۲۰۲۳، «آرتمیس ۳» برای ۲۰۲۴ و اولین ماموریت آرتمیس با سرنشین برای سال ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است که بنا بر اعلام ناسا، برای نخستین بار در تاریخ، یک فضانورد زن و یک فضانورد رنگین‌پوست را روانه کره ماه می‌کند.

آخرین باری که ناسا فضانوردان را به ماه فرستاد سال ۱۹۷۲ و تحت برنامه فضایی «آپولو ۱۷» بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها