
وزیر کشور دولت پزشکیان: شمار کشتهشدگان به ۸ نفر و مجروحان به ۷۵۰ نفر افزایش یافته است
اسکندر مومنی، وزیر کشور دولت پزشکیان اعلام کرد که شمار کشتهشدگان در انفجارهای بندرعباس به هشت نفر افزایش یافته و حدود ۷۵۰ نفر مجروح شدهاند.
اسکندر مومنی، وزیر کشور دولت پزشکیان اعلام کرد که شمار کشتهشدگان در انفجارهای بندرعباس به هشت نفر افزایش یافته و حدود ۷۵۰ نفر مجروح شدهاند.
گزارشهای منتشر شده حاکی است که شامگاه شنبه آتشسوزی گسترده در بندر رجایی ادامه یافته و با سرایت آتش به کانتینرهای دیگر، انفجارهای جدیدی در این منطقه رخ داده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از شرکت امنیتی دریایی امبری گزارش داد که انفجارها در بندر رجایی در بندرعباس، ناشی از حمل نادرست محمولهای از سوخت جامد مورد استفاده در موشکهای بالستیک بوده است.
وزارت بهداشت دولت پزشکیان با اشاره به «افزایش چشمگیر آلودگی هوا و احتمال انتشار آلایندههایی نظیر آمونیاک، دیاکسید گوگرد و دیاکسید نیتروژن» در سطح شهر بندرعباس، شرایط اضطراری اعلام کرد.
یک منبع مطلع اسرائیلی به ایراناینترنشنال گفت که تکذیب نقش اسرائیل در انفجارهای روز شنبه در بندرعباس از سوی این کشور، «اقدامی معمول و طبیعی» است. این منبع از ارائه توضیحات بیشتر در این زمینه خودداری کرد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، فضای دور سوم مذاکرات میان مقامهای آمریکایی و ایرانی در عمان را «بسیار جدیتر» از مذاکرات هفتههای گذشته توصیف کرد و گفت که حرکت مذاکرات «خوب» بوده اما همچنان در «موضوعات کلان و جزئیات» اختلافاتی وجود دارد.
بدر البوسعيدی، وزیر خارجه عمان، اعلام کرد که مذاکرات بین جمهوری اسلامی و آمریکا هفته آینده ادامه خواهد یافت و یک نشست سطح بالا نیز برای سوم ماه مه برنامهریزی شده است.
کمتر از یک ماه پیش از انفجار در بندر رجایی، گزارشهایی منتشر شده بود که از ورود کشتی «جیران» به این بندر خبر میدادند؛ این کشتی دومین کشتی حامل مواد شیمیایی مرتبط با سوخت موشک بود که از چین راهی ایران شده بودند.
برخی کاربران رسانههای اجتماعی، انفجار در بندر رجایی را با انفجار در بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ مقایسه کردند. علت انفجار در بندر بیروت ذخیره دو هزار و ۷۵۰ تُن آمونیوم نیترات بود که به مدت شش سال در گمرک بدون ایمنی کافی نگهداری شده بود.
محمدجواد لاریجانی، رییس پژوهشگاه دانشهای بنیادی گفت: «یک مقدار حیا و عقل هم میخواهد که آدم ببیند که چه اتفاقی افتاد و چرا غرب یکپارچه علیه ما در مورد مهسا امینی که داستانش کاملا دروغ بود، بسیج شد. این بسیج اتفاقی بود؟ نه اتفاقی نبود.» او ادامه داد: «باید از نظام حفاظت کنیم.»
در پی انفجار در بندر رجایی بندرعباس، خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران گزارش داد یک مخزن سوخت در بندر رجایی به علت نامعلومی دچار انفجار شده است. روایتهایی از شاهدان عینی منتشر شده است که از شلیک موشک به این بندر گفتهاند. اوضاع در بندرعباس بحرانی گزارش شده است.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران در واکنش به مواضع متناقض علی خامنهای در خصوص مذاکره با امریکا نوشت: «مغز کلام رهبری این است که همه باید به تکلیف خود عمل کنیم. نباید آنجا که نفهمیدیم چرا جاده سیاست پیچید، نظام اسلامی را به انحراف از آرمانها متهم بکنیم.»
محمدجواد لاریجانی، رییس پژوهشگاه دانشهای بنیادی گفت: «دشمنان قدرت جمهوری اسلامی و وعده صادق یک و دو را دیدهاند و حالا وعده صادق سهاش هم توی جیب هست.» او ادامه داد: «آنها به این نتیجه رسیدند که یک ایرانی وجود دارد که اگر زیاد اذیتش کنیم کل منطقه را به آشوب میکشد.»
خبرگزاری حوزه علمیه در گزارشی در خصوص «خودارضایی» نوشت: «اگر سری به تیمارستان تهران بزنید، از هر ۱۰ دیوانهای که در آنجا سکونت دارند، ۹ نفر معتاد به جلق هستند. یعنی بر اثر ابتلا به استمنا کارشان به جنون کشیده و به گوشه تیمارستان افتادهاند.»
واشینگتن پست در گزارشی با ارجاع به تحلیلگران سیاسی، نوشته با از سرگیری مذاکرات هستهای بین ایالات متحده و ایران در روز شنبه در عمان، تحلیلگران از این اجماع نوظهور در میان مقامات جمهوری اسلامی خبر میدهند که تعامل با دولت ترامپ باید در اولویت سیاست خارجی تهران قرار گیرد.
دولت سوئد روز جمعه از جمهوری اسلامی خواست احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی-سوئدی که نه سال پیش در تهران بازداشت و به اعدام محکوم شده است را فورا آزاد کند. این درخواست پس از آن مطرح شد که جلالی با انتشار پیامی از زندان هشدار داد که به نقطهی فروپاشی رسیده است.
حسن امینی، حاکم شرع مردمی کُردستان، در بیانیهای «توهین بە مقدسات اسلام و اهل سنّت» در صدا و سیما را به شدت محکوم کرد و این اقدام را «شنیع و تفرقە افکنانە» خواند.
ترامپ در هواپیمای ایرفورس وان به خبرنگاران گفت:«توافق با جمهوری اسلامی به خوبی پیش میرود. ما در بالاترین سطوح با تهران در حال مذاکره هستیم و فکر میکنم آنها خواهان دستیابی به توافق هستند و ما هم همینطور.»
به گزارش گلوبال نیوز کانادا، مقامات آژانس خدمات مرزی این کشور اعلام کردند بیستمین مقام سابق جمهوری اسلامی در کانادا شناسایی شده و قرار است برای رسیدگی به پروندهاش در ماه ژوئن سال جاری در برابر هیات مهاجرت و پناهندگی کانادا حاضر شود.
روزنامه کیهان، تحت مدیریت نماینده رهبر جمهوری اسلامی، درباره دلیل چرخش موضع علی خامنهای درباره مذاکره با ترامپی که «ادعا میکند همه برای مذاکره با او حاضرند فلان جایش را ببوسند»؛ نوشت سخنان دوماه اخیر خامنهای فنون مذاکره واقعی بود.
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت که آمریکا باید در مذاکرات با جمهوری اسلامی تعهدات روشن و عملی از جمله خروج کامل نظامی از منطقه و کاهش حمایت از اسرائیل، بدهد.
روزنامه واشینگتنپست درباره مذاکرات دور سوم تهران و واشینگتن در عمان، نوشت که مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی در پی تحریمها و فشارهای اقتصادی فلجکننده، احتمالا ناچار میشوند دادن امتیازهای دشوار را مورد ملاحظه قرار دهند.