نتانیاهو: عملیات نظامی در نوار غزه می‌تواند به آزادی گروگان‌ها بیانجامد

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۸

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت عملیات نظامی این کشور در نوار غزه می‌تواند به آزادی گروگان‌های در اختیار حماس منجر شود. او افزود به هرتزی هالوی، رییس ستاد کل اسرائیل اعتماد کامل دارد.

ادامه درگیری‌ها در منطقه

ارتش اسرائیل روز دوشنبه هشتم آبان اعلام کرد که محمد صفدی، فرمانده نیروی دریایی حماس، مومن حجازی، فرمانده یکی از واحدهای پرتاب موشک‌های هدایت شونده و محمد عودالله، یکی از اعضای ارشد حماس، کشته شدند.

ارتش اسرائیل در ادامه اعلام کرد که یک سرباز اسرائیلی اسیر شده توسط حماس، طی عملیات زمینی شبانه در غزه نجات یافته است.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، پیشتر گفته بود که این کشور هم‌اکنون مشغول انجام عملیات زمینی «گسترده» در نوار غزه است. به گفته هاگاری، نظامیان اسرائیلی در حال رویارویی با شبه‌نظامیان فلسطینی در این منطقه هستند.

بر اساس گزارش‌ها، تانک‌های اسرائیلی پس از ۱۴ سال در حومه شهر غزه مشاهده شدند. ارتش اسرائیل اعلام کرد شب گذشته در ادامه عملیات زمینی خود، ‌ده‌ها نفر از شبه‌نظامیان حماس را در نوار غزه کشته است. به گفته ارتش اسرائیل، در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۶۰۰ موضع حماس در غزه هدف قرار گرفتند.

هاآرتص نوشت آژیر خطر حمله راکتی در شهرهای اشدود و اشکلون در جنوب این کشور به صدا درآمده است.

حماس اعلام کرد که به یک کاروان نظامی اسرائیلی که وارد محله زیتون در غزه شده بود، حمله کرده است. حماس همچنین ویدیویی از سه گروگان خود و سخنان آنان خطاب به نخست‌وزیر اسرائیل را منتشر کرد.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل انتشار این ویدیو را «پروپاگاندای روانی بی‌رحمانه» حماس خواند و آن را محکوم کرد.

ارتش اسرائیل در روز دوشنبه خبر داد که در واکنش به تیراندازی از لبنان، یک سایت حزب‌الله را هدف قرار داده است

صبح روز دوشنبه یک نفر با چاقو به یک پلیس در نزدیکی پمپ بنزینی در اورشلیم حمله کرد که به دست ماموران کشته شد. یک مامور پلیس نیز در این حمله به شدت مجروح شده است.

وزارت بهداشت فلسطین خبر داد در حمله ارتش اسرائیل به شهر جنین در کرانه باختری، چهار فلسطینی جان خود را از دست دادند. رسانه‌های فلسطینی نوشتند که ویام هانون، بنیانگذار تیپ جهاد اسلامی در جنین در جریان این درگیری‌ها کشته شده است.

مقامات بهداشت غزه اعلام کردند که تاکنون هشت هزار و ۳۰۶ فلسطینی از جمله سه هزار و ۴۵۷ کودک در درگیری‌ها کشته شده‌اند.

آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) اعلام کرد در سه روز گذشته، ۱۰ تن از کارکنانش در نوار غزه کشته شدند. با این حساب، مجموع کارکنان اونروا که از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند، به ۶۳ نفر می‌رسد.

وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرد که به مارتین گریفیث، هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری سازمان ملل، ویزا می‌دهد. در پی اظهارات دبیرکل سازمان ملل، اسرائیل اعلام کرده بود که به مقامات این سازمان ویزا نمی‌دهد.

همزمان، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که اگر اسرائیل حاکمیت نوار غزه را از دست حماس خارج کند، تشکیلات خودگردان به اداره این سرزمین برنمی‌گردد، مگر اینکه راه حلی جامع در مورد کرانه باختری نیز وجود داشته باشد.

نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به حملات اسرائیل به نوار غزه گفت اسرائیل از تمامی خطوط قرمز و قوانین بین‌المللی عبور کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اظهارات مقامات غربی درباره دست داشتن تهران در حمله حماس به اسرائیل را رد کرد و با اشاره به سخنان اخیر جو بایدن و معاونش درباره اینکه ایران بس کند، گفت: «من نیز خطاب به آنها می‌گویم بس کنید.»

کنعانی خواستار تشکیل «یک کمیته حقوقی بین‌المللی» برای تحقیق در مورد «جنایت‌ها و نسل‌کشی» اسرائیل شد و افزود «این کمیته، این جنایت‌ها را به سازمان ملل گزارش کند و جنایتکاران را به محاکم بین‌المللی بکشاند.»

واکنش‌های بین‌المللی به مناقشه خاورمیانه

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان گفت تلاش می‌کند تا کشورش به درگیری میان حماس و اسرائیل کشیده نشود. میقاتی افزود حزب‌الله در قبال مناقشه کنونی منطقی و عاقلانه رفتار کرده است.

پنتاگون اعلام کرد طی دو هفته گذشته، نیروهای ائتلاف و نظامیان آمریکایی ۱۴ بار در عراق و ۹ بار در سوریه هدف قرار گرفتند.

کاخ سفید خبر داد قصد دارد برای مقابله با موج فزاینده رخدادهای یهودی‌ستیزانه در دانشگاه‌های آمریکا تدابیری اتخاذ کند.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرد روز یکشنبه هفتم آبان ۳۳ کامیون کمک‌های بشردوستانه شامل آب، غذا و تجهیزات پزشکی به نوار غزه ارسال شد. در روز دوشنبه نیز ۴۷ کامیون کمک‌رسانی از گذرگاه رفح وارد غزه شدند.

کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی، پس از بازدید از گذرگاه رفح در مرز مصر با نوار غزه گفت که ممانعت از ارسال کمک، بر اساس کنوانسیون ژنو می‌تواند یک جرم قابل تعقیب در این دیوان باشد.

وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد که این کشور با همسایگان اسرائیل از جمله لبنان در حال رایزنی است تا مطمئن شود که درگیری در غزه به یک درگیری منطقه‌ای تبدیل نمی‌شود.

وزیر خارجه بریتانیا هشدار داد که نباید گروه‌های شبه‌نظامی که از توسط ایران تامین مالی می‌شوند، وارد درگیری با اسرائیل شوند. جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، گفت که این کشور در حال کار بر روی توقف بشردوستانه حملات به غزه، برای ارسال کمک‌هاست.

رابرت هالفون، وزیر آموزش بریتانیا هم در مصاحبه‌ای در واکنش به گزارش‌ها درباره ممانعت حماس از خروج ۲۰۰ بریتانیایی از غزه، گفت که اگر این گزارش درست باشد، «شکلی از گروگان‌گیری» است.

آفریقای جنوبی خواستار آتش‌بس فوری و گشایش فوری کریدور بشردوستانه در غزه شد و از سازمان ملل خواست نیروی ویژه‌ای را برای محافظت از غیرنظامیان فلسطینی در برابر بمباران‌های بیشتر تشکیل دهد.

وزیر خارجه کانادا هم خواستار «وقفه بشردوستانه» در درگیری‌ها بین اسرائیل و شبه‌نظامیان فلسطینی شد و گفت زمان کمی برای خروج کانادایی‌ها، آزادی گروگان‌ها و ارائه کمک‌های ضروری باقی مانده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها