ابتلا به کووید طولانی‌مدت می‌تواند منجر به آسیب خاموش اندام‌های داخلی شود

شنبه ۱۴۰۲/۱۱/۱۴

حدود چهار سال از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ می‌گذرد و در این مدت پژوهش‌های متعددی به بررسی عوارض این بیماری پرداخته‌اند. نتایج یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد ابتلای طولانی‌مدت به ویروس کرونا، می‌تواند خطر آسیب به اندام‌های داخلی بدن را در پی داشته باشد.

نتایج تحقیقی که در ژورنال انجمن سلطنتی پزشکی منتشر شد نشان می‌دهد ۵۹ درصد از بیماران مبتلا به کووید طولانی‌مدت با گذشت یک سال پس از بروز علایم اولیه، دچار اختلال یک‌عضوی و ۲۹ درصدشان دچار اختلال چندعضوی شده‌اند.

نویسنده ارشد این مطالعه، پروفسور آمیتاوا بنرجی از موسسه انفورماتیک سلامت دانشگاه کالج لندن (UCL) است.

نشریه میرور به نقل از او نوشت که تاثیر ابتلا به کووید-۱۹ روی کیفیت زندگی و مرخصی‌های مورد نیاز نیروی کار، به ویژه در کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، نگرانی جدی برای افراد، سیستم‌های بهداشتی و اقتصاد محسوب می‌شود.

پروفسور بنرجی افزود بسیاری از کارکنان سیستم خدمات بهداشتی و درمانی که در این مطالعه شرکت کردند هیچ‌ نوع بیماری قبلی‌ای نداشتند.

با این‌ حال از ۱۷۲ شرکت‌کننده ۱۹ نفرشان همچنان در معاینات مجدد دارای علایم بیماری بوده‌اند که در مجموع به صورت میانگین ۱۸۰ روز مرخصی درخواست کرده بودند.

به گفته او، تحقیقات آینده نیاز به بررسی ارتباط بین علایم کووید و آسیب به اندام‌های مختلف و نحوه عملکرد آن‌ها در گروه‌های بزرگ‌تری از افراد دارد.

با وجود اینکه موارد ابتلا به کووید کاهش زیادی داشته است اما داده‌های اخیر نشان می‌دهند هنوز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.

مطالعه اخیر نشان داد کووید می‌تواند باعث آسیب خاموش به اندام‌ها شود و این نگرانی را ایجاد کند که ویروس هنوز در حال تکامل است.

دکتر دانکن از بیمارستان‌های نیوکاسل هشدار داد: «هر چه تعداد دفعات ابتلا به ویروس کرونا در فرد افزایش یابد، خطرات آسیب‌های قلبی-عروقی، عصبی و غدد درون‌ریز هم بیشتر می‌شود.»

دانکن افزود: «برخی از افراد ممکن است دچار آسیب اندامی خاموش شده باشند که هیچ علامت آشکاری نشان ندهد؛ به این معنی که آن‌ها متوجه نمی‌شوند این اتفاق در حال رخ دادن است.»

او بررسی این موضوع را نیازمند تحقیقات بیشتری دانست و آن را بسیار نگران کننده توصیف کرد.

داده‌های اخیر نشان می‌دهند تا دهم ژانویه ۲۰۲۴ (۲۰ دی ماه سال جاری) حدود ۲/۳ درصد از مردم انگلیس و اسکاتلند برابر با حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به کووید مبتلا شدند.

این اطلاعات از نظرسنجی زمستانی صورت گرفته در مورد ابتلا به کووید که از سوی دفتر ملی آمار (ONS) و آژانس امنیت بهداشت بریتانیا انجام شده است به‌دست آمده و اطلاعات مهمی در مورد نحوه انتشار ویروس ارائه می‌دهد.

کارشناسان هشدار می‌دهند با وجود کاهش تعداد مبتلایان نسبت به سال‌های گذشته، ممکن است در آینده شاهد موج‌های بیشتری از موارد ابتلا به کووید باشیم.

پروفسور استفن گریفین از دانشگاه لیدز در این خصوص به میرور گفت: «ما هنوز در هر سال شاهد موج‌های متعدد کووید هستیم زیرا این ویروس هنوز با سرعتی باورنکردنی در حال تکامل است.»

او اشاره کرد که با توجه به ظاهر شدن سویه‌های جدید ویروس در نتیجه کاهش مصونیت واکسن، بریتانیا در مقابل همه‌گیری به‌طور کامل مصون نیست. به این معنی که بریتانیا همچنان شاهد امواج جدیدی از کووید خواهد بود.

با وجود افزایش موارد ابتلا اما رشد مشابهی در پذیرش بیمارستان‌ها وجود ندارد که عمدتا به لطف موفقیت برنامه واکسیناسیون است.

پویش واکسیناسیون بریتانیا در کاهش مرگ و میر ناشی از کووید بسیار تاثیرگذار بوده است؛ با اینکه برخی افراد هنوز در مورد دریافت واکسن مردد هستند.

دریافت واکسن به خصوص در گروه‌های خاص در پیشگیری از بیماری‌های جدی و کاهش مرگ و میر بسیار موثر است.

میرور در پایان نوشت مبارزه با دیدگاه‌های ضد واکسن و حصول اطمینان از اینکه تعداد افراد بیشتری از واکسن استفاده کنند، از وظایف مقامات بهداشتی است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها