ارتش و آژانس امنیت اسرائیل (شین بت) اعلام کردند در حمله هوایی روز ۲۸ اسفند این کشور به مواضع شبهنظامیان فلسطینی در رفح در جنوب نوار غزه، سه تن از اعضای ارشد حماس کشته شدهاند.
بر اساس این گزارش، سید قطب الحشاش، اسامه حمد ضهیر و هادی ابوالروس، سه عضو کمیته اضطراری حماس در رفح بودند که در این حمله جان باختند.
یک عضو دیگر این کمیته به نام محمد عوض الملالحی هم در این حمله مجروح شد.
همزمان، عملیات نظامیان اسرائیلی در نقاط مختلف نوار غزه همچنان ادامه دارد.
وبسایت خبری تایمز اسرائیل نوشت نیروهای این کشور در عملیات اخیر خود در بیمارستان شفا در شهر غزه، بیش از ۹۰ شبهنظامی حماس را از پا درآوردند.
در جریان این عملیات حدود ۳۰۰ مظنون به ارتباط با فعالیتهای تروریستی در محوطه بیمارستان بازجویی شدند که از این تعداد، ۱۶۰ نفر را برای انجام تحقیقات بیشتر به اسرائیل منتقل کردند.
عملیات ارتش اسرائیل در بیمارستان شفا از صبح دوشنبه ۲۷ اسفند آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
اسرائیل میگوید حماس از اماکن غیرنظامی مانند مدارس، مساجد، بیمارستانها و ساختمانهای مسکونی برای پیشبرد اهداف تروریستی خود استفاده میکند.
تاکید نتانیاهو بر حمله اسرائیل به رفح
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل با اشاره به گفتوگوی تلفنی اخیر خود با جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا اذعان کرد میان دو کشور بر سر راهبردهای اسرائیل در جنگ غزه اختلافاتی وجود دارد.
نتانیاهو گفت به بایدن تاکید کرده بدون ورود ارتش اسرائیل به رفح نمیتوان پیروزی را تکمیل کرد و عملیات در این منطقه برای از بین بردن بقیه گردانهای حماس لازم است.
او افزود: «در نهایت ما همیشه کاری را انجام دادیم که برای امنیت ما ضروری بود و این بار نیز همین کار را انجام خواهیم داد.»
بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونتها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفتهاند.
با توجه به این موضوع، آمریکا، سازمان ملل و بسیاری از کشورهای اروپایی مخالفت خود را با عملیات زمینی اسرائیل در رفح ابراز کردهاند.
آمار کشتهشدگان فلسطینی در غزه به آستانه ۳۲ هزار نفر رسید
وزارت بهداشت حماس اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۴ فلسطینی در درگیریها در نوار غزه جان خود را از دست دادند.
بدین ترتیب شمار فلسطینیان کشته شده از زمان آغاز مناقشه کنونی در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، به ۳۱ هزار و ۹۲۳ تن افزایش یافت.
ششمین سفر منطقهای بلینکن به خاورمیانه از آغاز جنگ غزه
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه اول فروردین برای مذاکره درباره مناقشه غزه وارد شهر جده در عربستان سعودی شد.
او قرار است در این سفر با محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی دیدار و گفتوگو کند.
بلینکن در ادامه سفر منطقهای خود روز پنجشنبه به مصر و روز جمعه به اسرائیل خواهد رفت.
این ششمین سفر وزیر امور خارجه اسرائیل به منطقه از زمان آغاز جنگ غزه است.
محور این دیدارها برقراری آتشبسِ دستکم شش هفتهای، آزادی گروگانهای در بند حماس و یافتن راهحلی برای بحران انسانی در غزه عنوان شده است.
واکنش بریتانیا به گزارش سازمان ملل درباره احتمال وقوع قحطی در غزه
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا در سخنان خود در مجلس عوام این کشور به گزارش اخیر سازمان ملل درباره احتمال قحطی قریبالوقوع در شمال غزه پرداخت و آن را «به شدت نگران کننده» خواند.
او تاکید کرد لندن تمام تلاش خود را به کار بسته تا با ورود کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه، از وخیمتر شدن اوضاع انسانی در این منطقه جلوگیری کند.
سوناک با اشاره به آمار بالای تلفات غیرنظامی در این منطقه، از اسرائیل خواست عملیات خود را به اهداف نظامی محدود کند.
با وجود این، نخستوزیر بریتانیا بار دیگر از اظهار نظر مستقیم درباره لزوم برقراری آتشبس در غزه خودداری کرد.
ادامه تنشها در مرز لبنان و اسرائیل
همزمان با ادامه تنشها در مرز اسرائیل و لبنان، ارتش اسرائیل با انتشار ویدیویی از حمله به یک انبار سلاح متعلق به حزبالله در «عمق لبنان» خبر داد.
به گفته ارتش اسرائیل، در این انبار سلاح که در «قلب منطقهای مسکونی» قرار داشت، «مواد شیمیایی قابل انفجار و خطرناک» ذخیره شده بود.
ارتش اسرائیل افزود حزبالله زیرساختهای تولید سلاح خود را در مناطق غیرنظامی در جنوب لبنان، دره بقاع و بیروت مستقر کرده است و از مردم لبنان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.