بلینکن: دوست داریم تهران به حوثی‌ها بگوید از حمله دست بکشند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۲

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه اول فروردین ۱۴۰۳، گفت:«ما می‌خواهیم که ایران از نفوذ خود بر حوثی‌ها استفاده کند، زیرا تامین‌کننده اصلی سلاح، اطلاعات و فناوری برای حوثی‌ها است. ما دوست داریم ببینیم که آنها به حوثی‌ها بگویند که از حملات خود دست بکشند.»

بلینکن در گفتگو با شبکه الحدث گفت:« ما اختلافات زیادی با ایران در زمینه‌های مختلف داریم و فشارهای زیادی از سوی ما و بسیاری از کشورهای دیگر، از جمله از طریق تحریم‌ها، بر حکومت ایران تحمیل شده است، اما من همچنین فکر نمی‌کنم ادامه حمایت از حملات حوثی‌ها به نفع ایران باشد. همه کشورهای جهان این حملات را محکوم می‌کنند و اینکه ایران تا چه اندازه مسئول آن دیده می‌شود، برای ایران خوب نیست. بنابراین امیدواریم که جمهوری اسلامی از نفوذی که دارد برای پایان دادن به این حملات استفاده کند.»

فایننشال‌تایمز روز چهارشنبه، ۲۳ اسفند، به نقل از مقام‌های آمریکایی و ایرانی‌ گزارش داد که دو کشور مذاکرات محرمانه‌ای در عمان با یکدیگر داشته‌اند و طی آن، واشینگتن سعی کرده تا تهران را متقاعد کند که از نفوذ خود بر حوثی‌های یمن برای پایان دادن به حملات این گروه به کشتی‌ها در دریای سرخ استفاده کند.

فایننشال‌تایمز نوشته این نخستین مذاکرات میان این دو کشور در ۱۰ ماه اخیر بوده است.

به گزارش این نشریه، برت مک گورک، مشاور کاخ سفید در امور خاورمیانه و آبرام پیلی، نماینده آمریکا در امور ایران، ریاست هیات آمریکایی را بر عهده داشتند.

علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه اهم نماینده جمهوری اسلامی در این مذاکرات بوده است.

بر اساس این گزارش، مقام‌های عمانی گفته‌اند که بین نمایندگان هیات‌های ایران و آمریکا تبادل پیام کرده‌اند و آن‌ها مستقیما مذاکره نداشته‌اند.

آنتونی بلینکن، در مصاحبه روز چهارشنبه اول فروردین خود با شبکه الحدث اشاره‌ای به این مذاکرات و نتایج آن نکرد، اما گفت:«ما و سایر کشورها چاره‌ای نداریم جز اینکه سعی کنیم از کشتی‌ها دفاع کنیم و در صورت لزوم، امکانات نظامی حوثی‌ها برای ادامه حمله به کشتی‌ها را از بین ببریم.»

وزیر امور خارجه آمریکا گفت:« «مهم نیست که دیدگاه شما در مورد غزه چیست، هیچ توجیهی برای حملات مداوم به کشتی‌رانی بین‌المللی که عواقب وحشتناکی برای مردم یمن و مردم سراسر جهان دارد، وجود ندارد.»

بلینکن، با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از شبه‌نظامیان حوثی برای حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن گفت:« بخش بزرگی از جامعه بین‌المللی آنچه را حوثی‌ها انجام می‌دهد، یعنی حمله به کشتی‌رانی بین‌المللی را محکوم می‌کنند.»

او افزود:«تجارت بین‌المللی برای مردم سراسر جهان حیاتی است. هزاران کشتی مجبور به تغییر مسیر شده‌اند و همین مساله موجب افزایش قیمت کالاهایی شده که این کشتی‌ها حمل می‎کنند.»

آنتونی بلینکن در جریان ششمین سفر خود به خاورمیانه از زمان شروع جنگ غزه، روز چهارشنبه اول فروردین، به عربستان سعودی رفت و با رهبران این کشور از جمله ولیعهد و وزیر امور خارجه این کشور گفتگو کرد.

او در گفتگو با شبکه الحدث گفت:« ما به‌شدت درگیر یک تلاش دیپلماتیک هستیم تا اطمینان بیابیم که درگیری‌ در خاورمیانه گسترش پیدا نمی‌کند.»

وزیر امور خارجه آمریکا افزود:«من فکر نمی‌کنم که اسرائیل، حزب‌الله لبنان و حامی این گروه، جمهوری اسلامی، خواستار درگیری مستقیم و گسترش جنگ در منطقه باشند.»

با این حال، او افزود:« متاسفانه گاهی اوقات شکل‌گیری یک درگیری ناخواسته، آسان است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

دادگاه مردمی راسل
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها