شبهنظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی به عربستان سعودی هشدار دادند که از حملات آمریکا علیه این گروه حمایت نکند، در غیر اینصورت مورد حمله این گروه قرار خواهد گرفت.
محمد علی الحوثی، از رهبران حوثیها، روز دوشنبه شش فروردین، در گفتگویی با شبکه تلویزیونی المسیره گفت: «ما به عربستان پیام دادیم که اگر به جنگندههای آمریکایی اجازه دهد از قلمرو یا حریم هوایی این کشور برای تجاوز به یمن استفاده کنند، هدف قرار خواهد گرفت.»
حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی، پس از آغاز جنگ غزه و از اواسط نوامبر، حمله به کشتیهای تجاری و نظامی در دریای سرخ و خلیج عدن را آغاز کردهاند.
در مقابل، نیروهای ایالات متحده و بریتانیا نیز از ابتدای سال جاری به تاسیسات نظامی حوثی ها حمله کردهاند تا مانع ادامه حملات این گروه به کشتیها در خلیج عدن و دریای سرخ شوند که برای تجارت جهانی یک آبراه حیاتی محسوب میشود.
عربستان سعودی که از سال ۲۰۱۵ رهبری یک ائتلاف نظامی در جنگ با حوثیها را برعهده داشت، پس از آتشبس شکنندهای سال ۲۰۲۲ به ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا برای امن کردن مسیر عبور کشتیهای تجاری در خلیج عدن و دریای سرخ نپیوست.
عربستان سعودی امیدوار است که بهویژه در پی عادیسازی روابط با جمهوری اسلامی، به توافق صلح پایدار با حوثیها دست پیدا کند زیرا صلح در یمن را کلیدی برای حفظ ثبات منطقه خلیج فارس و پیشبرد برنامههای تحول اقتصادی عظیم خود میداند.
قبل از برقراری آتشبس، حوثی ها بهطور مرتب به خاک عربستان حمله میکردند . در سال ۲۰۱۹، آنها مدعی حملهای شدند که برای مدت کوتاهی تولید نفت عربستان را به نصف کاهش داد.
محمد علی الحوثی، در گفتگوی خود با شبکه المسیره تاکید کرد که عربستان سعودی باید گامهای جدیتری به سوی صلح بردارد.
او گفت تا زمانی که عربستان سعودی با از سرگیری پرداخت برخی حقوق، برق و سایر خدمات در یمن موافقت نکند، مذاکرات نمی تواند پیشرفت کند.
الحوثی در این گفتگو همچنین بار دیگر تایید کرد که این گروه به چین و روسیه اطمینان داده است که کشتیهای آنها را هدف قرار نخواهد داد.
خبرگزاری بلومبرگ، پیشتر روز پنجشنبه دوم فروردین به نقل از منابع نزدیک به شبهنظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی گزارش داده بود که این گروه به چین و روسیه گفته است که کشتیهایشان میتوانند بدون آنکه مورد حمله قرار گیرند از دریای سرخ و خلیج عدن عبور کنند.
به گفته این منابع، دیپلماتهای چین و روسیه در گفتگو با محمد عبدالسلام، از چهرههای ارشد سیاسی حوثیها، در عمان به توافق رسیدند که کشتیهای این کشورها مورد حمله قرار نگیرد.
این منابع به خبرگزاری بلومبرگ گفتند که چین و روسیه در مقابل، ممکن است در نهادهایی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد از حوثیها حمایت کنند و از جمله قطعنامههای احتمالی شورای امنیت علیه حوثیها را وتو کنند.