کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه هشتم فروردین، به خبرنگاران گفت:«دفتر نخستوزیر اسرائیل موافقت کرده است که زمان دیگری برای برگزاری جلسه اختصاص داده شده به عملیات نظامی رفح تعیین شود.»
بنیامین نتانیاهو، روز دوشنبه پس از آنکه آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتشبس فوری در غزه را وتو نکرد، سفر از قبل برنامهریزی شده یک هیات بلندپایه اسرائیلی به واشینگتن را لغو کرد. این اقدام به عنوان تازهترین نشانه از تشدید تنش در روابط آمریکا و اسرائیل در نظر گرفته شد.
قرار بود در این نشست، طرحهای نظامی اسرائیل در رفح مورد بررسی قرار گیرد. آمریکا با حمله زمینی اسرائیل به رفح مخالف است و میگوید چنین اقدامی به انزوای بینالمللی اسرائیل میانجامد.
در مقابل، بنیامین نتانیاهو تاکید کرده است که اسرائیل با یا بدون کمک آمریکا به رفح حمله میکند تا پایگاههای باقیمانده حماس در غزه را نابود کند.
سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه تایید کرد که دولت بایدن در حال هماهنگی با دولت اسرائیل است تا تاریخی مناسب برای سفر هیات اسرائیلی به واشینگتن تعیین شود.
یک مقام اسرائیلی در واشینگتن نیز که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت که نتانیاهو در حال بررسی اعزام هیئت خود به واشینگتن در اوایل هفته آینده است.
رویترز همچنین به نقل از یک منبع مطلع گزارش داد که هیات اسرائیلی را همچنان ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل و تیم اسرائیلی همچنان توسط ران درمر، وزیر امور استراتژیک و تزاچی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل، که هر دو از نزدیکان نتانیاهو هستند، رهبری خواهند کرد.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه، هشت فروردین، در دیدار با سناتور جمهوریخواه ریک اسکات در دفتر خود در اورشلیم، از لغو سفر نمایندگانش به واشینگتن دفاع کرد و گفت تصمیم آمریکا برای وتو نکردن این قطعنامه «بسیار بسیار بد» بود.
با وجود این، لیندسی گراهام، دیگر سناتور جمهوریخواه، تنشهای موجود بین جو بایدن و بنیامین نتانیاهو را کماهمیت دانست و گفت:«اوضاع آنقدر هم که به نظر میرسد بد نیست.»
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نیز روز چهارشنبه در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده معتقد است که یک عملیات نظامی محدود در رفح میتواند فرماندهان باقیمانده حماس را از بین ببرد، پاسخ مثبت داد و گفت: «ما این کار را انجام میدهیم.»
کاخ سفید هفته گذشته اعلام کرده بود که قصد دارد طرحهای جایگزینی را برای از بین بردن گردانهای باقیمانده حماس در رفح را بدون حمله زمینی تمامعیار با مقامهای اسرائیلی در میان بگذارد.
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا و نامزد انتخابات ریاست جمهوری که روز پنجم نوامبر برگزار میشود، نه تنها از سوی متحدان ایالات متحده، بلکه از سوی شمار فزایندهای از دموکراتها برای مهار واکنش نظامی اسرائیل در غزه تحت فشار است.