در حالی که ویلیام برنز رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، به قاهره رفته تا در مذاکرات برای آتشبس در غزه و آزادی گروگانهای اسرائیلی شرکت کند، یک مقام حماس موضع این گروه مبنی بر پایان قطعی جنگ غزه به عنوان شرط آزادی گروگانهای اسرائیلی را تکرار کرد.
مذاکرات قاهره درباره آزادی گرگانهای اسرائیلی در غزه و برقراری آتشبس موقت در این منطقه، روز یکشنبه از سر گرفته میشود.
به گزارش وبسایت آمریکایی اکسیوس، ویلیام برنز رییس سیا در پایتخت مصر به سر میبرد.
ریاست هیات حماس را که از روز شنبه در قاهره به سر میبرد، خلیل الحیه، یکی از اعضای ارشد این گروه بر عهده دارد.
نمایندگان قطر، مصر و آمریکا، سه کشور میانجی بحران غزه، با این هیات در قاهره دیدار کردند تا جنگی را که پس از حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر آغاز شد، متوقف کنند.
آکسیوس نوشت: سفر برنز منعکسکننده این امر است که دولت بایدن برای دستیابی به توافقی در اسرع وقت تحت فشار قرار دارد و نشان میدهد که او لحظه کنونی را نقطه حساسی در مذاکرات میداند.
با حضور برنز در قاهره، یک مقام ارشد اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر دیوید بارنیا، رییس موساد، یک هیات اسرائیلی را به قاهره ببرد، نشانههایی از پیشرفت در این مذاکرات مشاهده خواهد شد.
مقامهای حماس اعلام کردهاند که در روز شنبه «هیچ تحولی» در مذاکرات رخ نداد، این در حالی است که رسانههای مصری از «پیشرفت محسوس» در این مذاکرات خبر دادند.
یک مقام حماس گفت که گروهش آتشبسی را که به طور کامل به جنگ غزه پایان ندهد، نمیپذیرد و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل را متهم کرد که «شخصا مانع» رسیدن به توافق شده است.
بر اساس گزارشهایی که پیشتر منتشر شده، نمایندگان کشورهای میانجی قرار است در قاهره پاسخ گروه شبهنظامی حماس به پیشنهاد توافقی را بشنوند که در ازای توقف جنگ غزه به مدت چهل روز، گروگانهای اسرائیلی را با زندانیان فلسطینی زندانهای اسرائیل مبادله میکند.
حماس روز جمعه اعلام کرد که با «ذهن باز» به قاهره میرود و در عین حال بر خواستههای خود یعنی «توقف کامل» حملات اسرائیل به غزه و خروج نیروهای این کشور از همه مناطق نوار غزه پافشاری میکند.
اما در مقابل، اسرائیل همواره این شروط حماس را رد کرده و گفته است که برای جلوگیری از تکرار حمله هفتم اکتبر، توان نظامی حماس باید نابود شود.
گروه حماس که دههها از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار بوده، از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
در آستانه سفر هیاتی از حماس به قاهره، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که این گروه شبهنظامی «تنها مانع بین مردم غزه و آتش بس» با اسرائیل است.
بلینکن در نشست سدونای موسسه مککین در ایالت آریزونا گفت: «ما منتظریم ببینیم آیا واقعا آنان [رهبران حماس] میتوانند با آتشبس و آزادی گروگانها موافق باشند یا خیر.»
پیشتر روزنامه واشینگتنپست، به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش را فاش نکرد، نوشت که ایالات متحده به قطر گفته است اگر حماس همچنان حاضر به قبول آتشبس با اسرائیل نباشد، دوحه باید این گروه را از قطر اخراج کند.