خلیل الحیه، رئیس دفتر روابط اسلامی و عربی حماس از کشته شدن ۷۰ درصد از گروگانهای اسرائیلی در غزه در جریان بمبارانهای ارتش اسرائیل خبر داد.
او روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، در گفتگو با شبکه تلویزیونی المنار متعلق به حزبالله لبنان، آماری دقیق از گروگانهایی که به گفته او در بمبارانهای ارتش اسرائیل کشته شدهاند نداد و تنها گفت:«ما به دنبال توافقی هستیم که اسرایمان را در مقابل اسرای صهیونیستی آزاد کند. دشمن صهیونیستی میخواهد اسرای خود را با زور نظامی آزاد کند اما در بمبارانها باعث کشته شدن ۷۰ درصد آنها شده است.»
بر اساس آمارهای دولت اسرائیل، در جریان حمله روز هفتم اکتبر سال گذشته حماس به اسرائیل، نزدیک به ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۳ نفر به گروگان گرفته شدند.
حماس در اسفند ماه سال گذشته نیز با انتشار بیانیهای از کشته شدن هفت گروگان دیگر در اثر عملیات نظامی اسرائیل خبر داده و گفته بود که اکنون شمار گروگانهای کشته شده در اثر عملیات اسرائیل از ۷۰ نفر فراتر رفته است.
در مقابل، مقامهای وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل غزه است میگویند که شمار کشتهشدگان فلسطینی در جنگ غزه به ۳۵ هزار و ۲۷۲ نفر رسیده است.
تا کنون ۱۲۱ گروگان با ۲۴۰ زندانی فلسطینی مبادله شدهاند. پیشتر نیز منابع اطلاعاتی اسرائیل از کشته شدن دست کم ۳۴ گروگان اسرائیلی سخن گفته بودند، اما اگر اظهارات خلیل الحیه، برخلاف آنچه مقامهای اسرائیلی جنگ روانی میخوانند واقعیت داشته باشد، اکنون حماس تنها حدود ۴۰ گروگان زنده را در اختیار دارد.
توافق بر سر نحوه آزادی گروگانهای اسرائیلی یکی از اصلیترین موارد اختلاف بر سر رسیدن به توافق آتشبس در جنگ غزه بوده است.
در حالی که حماس شرط آزادی گروگانها را به آتشبس دائمی عقبنشینی ارتش اسرائیل از کل نوار غزه گره زده است، اسرائیل میگوید باید برای حفاظت از خود حماس را نابود و ۱۲۸ گروگان باقیمانده را آزاد کند.
مقامهای اسرائیلی آماری نهایی از گروگانهایی که در زمان اسارت خود در دست حماس کشته شدهاند ارايه نکرده است.
مصر و قطر، دو میانجی اصلی که همراه آمریکا برای برقراری آتشبس در غزه، آزادی گروگانها و کمکرسانی به فلسطینیها در نوار غزه تلاش میکردند از به بنبست رسیدن مذاکرات سخن گفتهاند.
خلیل الحلیه در همین زمینه به شبکه تلویزیونی المنار گفت:«پیشنهاد آتشبس مصر که به ما پیشنهاد شد، بسیار به خواستههایمان نزدیک است اما دشمن نه به میانجیگران و نه به طرح آنان احترام نگذاشت.»
او افزود:«هدف ما از مذاکرات، توقف کامل تجاوز، عقب نشینی کامل نظامیان اسرائیلی از نوار غزه و توافق برای مبادله اسرا بعد از آن است.»
هنوز مقامهای اسرائیلی به اظهارات این مقام حماس واکنشی نشان ندادهاند. این در حالی است که دولت اسرائیل از سوی خانوادههای گروگانها و شهروندان این کشور برای آزاد کردن گروگانها تحت فشار قرار دارد.