بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد اگر این کشور قبل از دستیابی به اهداف خود در جنگ کنونی غزه، به این جنگ پایان دهد و تسلیم شود، بار دیگر قتلعامی مشابه حمله روز هفتم اکتبر اتفاق میافتد. او گفت: «اگر تسلیم شویم، پیروزی بزرگی به تروریسم و به ایران خواهیم داد.»
نتانیاهو روز دوشنبه در پارلمان اسرائیل تاکید کرد که با وجود محکومیت فزاینده بینالمللی حمله اسرائیل به رفح، به جنگ ادامه خواهد داد.
او اتهامات مبنی بر عدم حسننیت دولت اسرائیل در مذاکره برای آزادی گروگانهای باقیمانده در نوار غزه را رد کرد.
در ماههای اخیر بارها خانوادههای گروگانها در شهرهای مختلف اسرائیل تظاهرات کردهاند و خواستار توافق آزادسازی آنان شدهاند.
نخستوزیر اسرائیل گفت: «کسانی که میگویند حاضر نیستند در برابر فشار بایستند پرچم شکست را برافراشتهاند. من چنین پرچمی را بلند نمیکنم و تا زمانی که پرچم پیروزی برافراشته شود به مبارزه ادامه خواهم داد.»
او درباره حمله اخیر اسرائیل به رفح و کشته شدن دهها غیرنظامی نیز گفت: «علیرغم تلاش ما برای آسیب نرساندن به آنها، یک اتفاق ناگوار رخ داد. ما در حال بررسی این حادثه هستیم. برای ما این یک تراژدی و برای حماس یک استراتژی است.»
حمله اخیر نیروهای اسرائیلی به یک اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه که موجب کشته شدن دهها غیرنظامی شد، واکنشهای جهانی گستردهای را در پی داشته است.
وزارت بهداشت حماس در غزه روز دوشنبه آمار جدید کشتهها در حمله یکشنبه اسرائیل به رفح را ۴۵ نفر اعلام کرد.
بر اساس گزارش این وزارتخانه، ۲۳ زن، کودک و سالخورده در میان کشتهها هستند و ۲۴۹ نفر دیگر نیز مجروح شدند.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که بر اساس «اطلاعات دقیق» ساختمان حماس را با «مهمات دقیق» هدف قرار داده است.
ارتش اسرائیل اضافه کرد در این حملات هوایی، دبیرکل حماس در کرانه باختری و یکی دیگر از نمایندگان ارشد حماس کشته شدند.
در این بیانیه آمده که ارتش اسرائیل «از گزارشهایی که نشان میدهد چندین غیرنظامی در منطقه در اثر آتشسوزی زخمی شدهاند» مطلع شده و این حادثه در حال بررسی است.
جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت از اخبار منتشر شده از رفح در مورد حملات اسرائیل «وحشتزده» شده است.
او این حملات را به شدت محکوم کرد.
امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، روز دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت عملیات اسرائیل در رفح باید متوقف شود، زیرا به گفته او، هیچ منطقه امنی در رفح برای غیرنظامیان وجود ندارد.
برخی دیگر از کشورهای اروپایی نظیر نروژ و اسپانیا نیز این حمله را محکوم کردند.
وزیر خارجه اسپانیا گفت: «اگر اسرائیل به نقض حکم دیوان بینالمللی دادگستری درباره توقف حمله به رفح ادامه دهد، به دنبال اقدامات مناسب برای اجرای این تصمیم خواهیم بود.»
رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه روز دوشنبه وعده داد که کشورش «هر کاری که ممکن است» انجام خواهد داد تا بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و دیگر مقامات این کشور را به دلیل حملات به رفح بازخواست کند.
اردوغان دولت اسرائیل را به «تروریسم» متهم کرد و یادآور شد این حمله پس از درخواست دیوان بینالمللی دادگستری برای پایان دادن به حملات اسرائیل در رفح صورت گرفت.
وزارت خارجه امارات متحده عربی در بیانیهای این حمله را محکوم و بر اهمیت اجرای حکم دیوان دادگستری بینالمللی که از اسرائیل خواسته بود فورا عملیات نظامی خود در رفح را متوقف کند، تاکید کرد.
عربستان سعودی نیز هدف قرار دادن چادرهای آوارگان در شمال غربی رفح را محکوم کرد.
قطر، از میانجیگران جنگ غزه، هشدار داده که حمله اسرائیل به رفح میتواند مانع تلاشهای میانجیگران برای دستیابی به آتشبس و تبادل گروگانها شود.
پیشتر یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم به تایمز اسرائیل گفت آمریکا از گزارشهای مربوط حمله رفح آگاه و در حال جمعآوری اطلاعات بیشتر است.
روز یکشنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد در حمله به جبالیا در شمال نوار غزه یک مقر امنیتی حماس را هدف قرار داده است.
این خبر پس از آن منتشر شد که حماس برای اولین بار در شش ماه گذشته، حملهای راکتی به مرکز اسرائیل انجام داد و ۱۲ راکت از رفح به سمت تلآویو شلیک کرد. این حمله منجر به تعویق پروازهای فرودگاه بن گوریون شد.
ارتش اسرائیل در روزهای اخیر با وجود دستور دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر توقف فوری عملیات اسرائیل در شهر رفح در جنوب نوار غزه، به بمباران رفح ادامه داده است.
اسرائیل میگوید بدون عملیات زمینی در رفح، امکان شکست کامل حماس وجود ندارد.
جنگ کنونی غزه پس از حمله مرگبار و بیسابقه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر گذشته آغاز شده است.