بنا بر اعلام شرکت امنیت دریایی آمبری بریتانیا، یک کشتی تجاری روز پنجشنبه ۲۴ خرداد در تماسی اضطراری گزارش داد در حدود ۱۲۹ مایل دریایی شرق عدن، هدف برخورد موشک قرار گرفته است.
این کشتی در زمان وقوع حمله، در مسیر مالزی به ونیز ایتالیا در حال حرکت بوده است.
به گزارش رویترز، آمبری افزود بر اساس ارزیابیها، این کشتی مشابه مواضعی بوده است که معمولا از سوی حوثیهای یمن هدف قرار میگیرند.
ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده که در نزدیکی محل حادثه مستقر است هنوز در این زمینه توضیحی نداده است.
در رویدادی جداگانه، آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد گزارشی از یک حادثه در ۱۸۰ کیلومتری شرق عدن دریافت کرده است.
به گزارش رویترز، اصابت پرتابههای ناشناس موجب آتشسوزی در یک کشتی شده.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۰ آبان ۱۴۰۲ بر ضرورت توقف صدور نفت و ارزاق به اسرائیل تاکید کرد و از دولتهای اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند.
در پی اظهارات خامنهای، حوثیهای یمن، از گروههای مورد حمایت حکومت ایران، حملات خود را به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ، تنگه بابالمندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداختند.
این گروه کنترل پایتخت و پرجمعیتترین مناطق یمن را در اختیار دارد.
حوثیها روز چهارشنبه ۲۳ خرداد مسئولیت حمله با موشک و شناورهای کوچک به یک کشتی باری متعلق به یونان را در نزدیکی بندر حدیده در دریای سرخ بر عهده گرفتند.
استیون فاگین، سفیر ایالات متحده در یمن روز ۲۴ خرداد از حوثیها خواست فورا کارکنان بازداشت شده سازمانهای بینالمللی، از جمله کارمندان سفارت آمریکا در صنعا را آزاد کنند.
او این بازداشتها را محکوم کرد و آن را «تکاندهنده» خواند.
فاگین در بیانیهای گفت: «حوثیها باید قدردان این یمنیها باشند نه اینکه اتهامات واهی به آنان وارد کنند و آنان را زندانی کنند.»
او افزود که مردم یمن «سزاوار دروغهای حوثیها نیستند» که به منظور تقویت حکومت آنها گفته میشود.
به گفته استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، حوثیهای وابسته به جمهوری اسلامی هفته گذشته ۱۱ کارمند این سازمان را در یمن دستگیر کردند.
این کارکنان که همگی یمنی هستند، به دست مقامات اطلاعاتی حوثیها بازداشت شدند.
سه کارمند گروه دموکراسیخواه موسوم به «موسسه ملی دموکراتیک» (NDI) با حمایت مالی ایالات متحده و همچنین سه کارمند محلی یک گروه حقوق بشری در میان بازداشتشدگان هستند.
حوثیها در سه سال گذشته حدود ۲۰ کارمند یمنی سفارت آمریکا در صنعا را در بازداشت نگه داشتهاند.
پس از آغاز جنگ داخلی یمن در سال ۲۰۱۴ و تصرف پایتخت به دست حوثیها، سفارت آمریکا فعالیتهای خود را به حالت تعلیق درآورد.
دفتر نمایندگی دیپلماتیک آمریکا در یمن در حال حاضر در ریاض، پایتخت عربستان سعودی مستقر است.
عبدالحکیم الخیوانی، رییس اطلاعات حوثیها، در بیانیهای تلویزیونی از هدف قرار گرفتن یک «گروه جاسوسی آمریکایی-اسرائیلی» خبر داد که به گفته او، شامل کارکنان پیشین سفارت آمریکا در یمن میشود.
دی ماه گذشته، آمریکا حوثیها را در فهرست «تروریست جهانی ویژه» قرار داد.