به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای اسرائیلی روز پنجشنبه اول شهریور، حین پیشروی به سوی مناطق مرکزی و جنوبی نوار غزه با نیروهای حماس درگیر شدند. مقامهای بهداشت فلسطین اعلام کردند حملات تازه اسرائیل منجر به کشته شدن حداقل ۲۲ نفر در سراسر این منطقه شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، یک حمله به خانهای در شهر بیتلاهیا در شمال غزه، منجر به کشته شدن ۱۱ نفر شد و در حمله دیگری در اردوگاه المغازی در مرکز غزه، شش نفر از جمله یک خبرنگار محلی جان باختند.
پنج نفر دیگر نیز در حملات جداگانه در جنوب غزه کشته شدند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته عملیات خود را در دیر البلح در مرکز غزه و خان یونس در جنوب این نوار تشدید کرده و «دهها سازه نظامی را تخریب، موشکها را کشف و مبارزان حماس را به قتل رسانده» است.
بر اساس اعلام ارتش اسرائیل، طی یک روز گذشته ۵۰ نفر از نیروهای حماس در منطقه رفح در جنوب غزه کشته شدند.
این تشدید درگیریها چند ساعت پس از آن رخ داد که جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا در گفتوگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در حضور کامالا هریس، معاون خود و نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴، بر اهمیت توافق به منظور آتشبس در غزه و آزادسازی گروگانها تاکید کرد.
کاخ سفید اعلام کرد ماهها مذاکرات پراکنده در مورد آتشبس حول محور مسائل مشابه بوده و اسرائیل و حماس همچنان بر خواستههای خود اصرار دارند.
مذاکرات تلفنی بین بایدن و نتانیاهو در پی سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه انجام شد. سفری که بدون دستیابی به پیشرفتی مشهود در جنگ ۱۰ ماهه به پایان رسید.
حماس خواستار توافقی است که به جنگ در غزه پایان دهد و گروگانهای اسرائیلی و خارجی را در ازای آزادی بسیاری از فلسطینیان زندانی در اسرائیل آزاد کند.
این گروه، اسرائیل و آمریکا را مقصر عدم دستیابی به توافق میداند.
به گفته نتانیاهو، جنگ تنها زمانی پایان مییابد که حماس شکست بخورد و آتشبس برای تبادل گروگانها و زندانیان تنها یک توقف موقت خواهد بود و این گروه همچنان تهدیدی برای اسرائیل است.
تانکها، پهپادها و وضعیت غزه
تانکهای اسرائیلی در شهر دیر البلح در مرکز غزه از سمت شرق پیشروی کرده و برخی از جادههای ارتباطی این شهر با خان یونس در جنوب را مسدود کردهاند.
حدود یک میلیون نفر از ساکنان و آوارگان فلسطینی در این شهر مستقر شدهاند.
به گفته ساکنان محلی، تانکهای اسرائیلی همچنین به سمت غرب در مناطق الکراره و حماد در خان یونس پیشروی کردند.
به گزارش رویترز، تحت آتش سنگین این تانکها و پهپادها، خانوادههای بیشتری از پناهگاهها و چادرهای خود بیرون رانده شدند. برخی خانوادهها در جادهها و برخی دیگر پس از آن که نتوانستند پناهگاه یا مکانی امن پیدا کنند، در سواحل منطقه خوابیدند.
عماد الغلینی، ۴۸ ساله، از خان یونس به رویترز گفت: «شب گذشته پهپادها شروع به شلیک به سمت چادرها کردند. ما برای ساعاتی پناه گرفته بودیم، سپس صدای تانکها بیشتر شد. وقتی نزدیکتر شدند، تصمیم گرفتیم فرار کنیم. ما پنج خانواده و ۴۸ نفر هستیم. به سمت ساحل دویدیم. ... برخی در جاده خوابیدند، برخی دیگر بر روی ماسهها بدون چادر، پتو یا تشک و شما میتوانید تصور کنید که چقدر بچهها و زنان ترسیده بودند.»
الغلینی گفت که سرخوردگی در میان فلسطینیان غزه نسبت به مذاکرات آتشبس در حال افزایش است: «این مذاکرات وقتکشی است و هدف آن این است که به نتانیاهو زمان بدهند تا آنچه را که میخواهد، انجام دهد. هیچ جایی نیست که تانکها وارد نشده یا بمباران نشده باشد. دیگر هیچ جایی امن نیست.»
بیشتر جمعیت ۲/۳ میلیون نفری غزه از آغاز جنگ بارها آواره شدهاند و از مناطقی که به عنوان مناطق امن تعیین شدهاند نیز گزارشهای مکرری از تلفات ناشی از حملات اسرائیل منتشر شده است.
مقامات بهداشت غزه که زیر نظر حماس است میگویند حمله نظامی اسرائیل به این منطقه از ماه اکتبر منجر به کشته شدن بیش از ۴۰ هزار نفر شده است.
این جنگ از هفتم اکتبر آغاز شد. زمانی که افراد مسلح حماس به اسرائیل حمله کردند و بنا بر آمارهای دولت اسرائیل، دستکم هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.