هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در نیویورک روز چهارشنبه، هفت شهریور، اعلام کرد که حوثیهای مورد حمایت تهران با یک آتشبس موقت موافقت کردهاند تا امکان کمکرسانی به نفتکش سونیون فراهم شود.
با این حال، دقایقی پس از انتشار بیانیه هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثیهای یمن، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز برقراری آتشبس موقت در دریای سرخ را رد کرد و گفت که این گروه فقط پس از درخواست چندین طرف بینالمللی، با یدککشی نفتکش یونانی موافقت کرده است.
این گروه پیشتر تهدید کرده بود که به هر کشتی دیگری که به نفتکش سونیون نزدیک شود، حمله خواهد کرد.
نفتکش سونیون روز چهارشنبه ۳۱ مرداد در اثر حمله حوثیها آسیب دید و از آن زمان در آتش میسوزد. نیروهای حوثی با تهدید به حمله به هر کشتی که بخواهد به نفتکش سونیون نزدیک شود، مانع کمکرسانی به آن شدند. این نفتکش که با پرچم یونان حرکت میکرد، حامل ۱۵۰ هزار تن نفت خام بوده است.
ادامه آتشسوزی و جلوگیری از کمک باعث نشت نفت شده و نهادهای ناظر نسبت به پیامدهای زیستمحیطی آن هشدار دادهاند.
جمهوری اسلامی، حامی اصلی مالی و تسلیحاتی حوثیها در یمن است. دفتر نمایندگی جمهور اسلامی در سازمان ملل در بیانیه خود گفت:«چند کشور برای درخواست از انصارالله با ما تماس گرفته و خواستار آتشبس موقت برای ورود یدککشها و کشتیهای نجات به دریای سرخ شدهاند.»
براساس این بیانیه، حوثیها با توجه به نگرانیهای بشردوستانه و محیط زیستی، با این درخواست موافقت کردهاند.»
شرکت دلتا تانکرز، مالک نفتکش سونیون، پیشتر اعلام کرده بود که در حال کار برروی طرحی برای انتقال سونیون به مقصدی امنتر برای تعمیر آن است.
آژانس دریانوردی بریتانیا روز چهارشنبه، ۳۱ مرداد، خبر داد که نفتکش سونیون در دریای سرخ هدف حمله قرار گرفته است.
همزمان وزارت کشتیرانی یونان نیز گزارش کرد این کشتی در ۱۴۲ کیلومتری غرب بندر حدیده از سوی دو قایق کوچک با سه پرتابه هدف قرار گرفته است.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از منابع بریتانیایی خود گزارش داد در جریان این حادثه، تبادل آتش کوتاهی با سلاحهای سبک میان طرفین رخ داده است.
این حملات باعث وقوع یک آتشسوزی در کشتی شد و در نتیجه، کشتی توانایی خود را برای حرکت از دست داده است.
هیچ گزارشی از آسیب به ۲۳ خدمه فیلیپینی و دو خدمه روس این کشتی گزارش نشده است.