یک مقام اسرائیلی در گفتوگو با ایراناینترنشنال به تشریح عملیات اسرائیل در کرانه باختری پرداخت و گفت که «تروریستها با پشتیبانی جمهوری اسلامی»، در شهرها و اردوگاههای پناهندگان، پایگاههای نظامی ساختهاند. به گفته این مقام اسرائیل، این عملیات بدون تاریخی برای پایان، ادامه دارد.
ارتش اسرائیل روز چهارشنبه هفتم شهریور، خبر این حملات را با عنوان انجام «یک عملیات ضد تروریستی» در جنین و طولکرم در شمال کرانه باختری تایید کرد.
اسرائیل روز چهارشنبه در عملیاتی با هدف «از بین بردن زیرساختهای تروریستی جمهوری اسلامی» در منطقه با حمله هوایی به جنین و طولکرم، پنج فلسطینی را کشت.
مقام اسرائیلی که با ایراناینترنشنال گفتوگو کرده است، با تاکید بر این که «تهران بیش از دو سال و نیم به تجهیز، برنامهریزی و احداث زیرساختهای تروریستی در کرانه باختری پرداخته» است، گفت: «مقامات جمهوری اسلامی پول، سلاح و آموزش نظامی به نظامیان فلسطینی دادهاند.»
او گفت در عملیات اسرائیل تاکنون ۱۸ نفر کشته شدهاند که از این تعداد، دو نفر غیرنظامی بودهاند و ارتش در حال بررسی دلیل کشته شدن آنهاست.
روز پنجشنبه هشتم شهریور، یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل از تماس با متحدان اروپایی این کشور خبر داد و گفت: «در موقعیتی که اسرائیل با تهدید تهران و گروههای نیابتی آن مواجه است، جهان آزاد باید در کنار اسرائیل بایستد نه مقابل آن.»
به گفته کاتز، اسرائیل همانطور که با زیرساختهای تروریستی در غزه برخورد کرد، باید با تهدید موجود در کرانه باختری نیز برخورد کند و هر اقدامی که لازم است، «از جمله تخلیه موقت ساکنان فلسطینی این مناطق» را به اجرا درآورد.
وزیر امور خارجه اسرائیل همچنین روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«جمهوری اسلامی در تلاش است تا از طریق واحدهای ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در قاچاق اسلحه، تامین مالی، و هدایت سازمان های تروریستی دست دارند، یک جبهه تروریستی شرقی علیه اسرائیل ایجاد کند.»
او افزود:« در مرحله اول، آنها عمدتا از طریق مرز سوریه سلاح را به پادشاهی اردن قاچاق و سعی می کنند رژیم اردن را بی ثبات کنند و مرز اسرائیل و اردن را از یک جبهه صلح آمیز به یک جبهه بی ثبات تبدیل کنند.»
کاتز نوشت:« از آنجا، این سلاحها به کرانه باختری رود اردن قاچاق می شوند، بهویژه به اردوگاههای پناهندگان فلسطینی، جایی که زیرساخت های تروریستی جمهوری اسلامی و حماس در حال ایجاد است، با پیروی از مدل نیابتی که آنها در غزه، لبنان، یمن و عراق ایجاد کردهاند.»
او افزود:«تشکیلات خودگردان فلسطین قادر به مقابله با این تهدید که موجودیت خود آن را نیز به خطر میاندازد، نیست.»
وزیر امور خارجه اسرائیل نوشت:« از نظر تهاجمی، اسرائیل باید قاطعانه علیه زیرساختهای تروریستی که در کرانه باختری ساخته میشود عمل کند، همانطور که ما هم اکنون شروع به این کار کردهایم.»
کاتز افزود:« از نظر دفاعی، باید بهسرعت یک حصار امنیتی در امتداد مرز اسرائیل و اردن ساخته شود تا از سرازیر شدن سلاحهای پیشرفته ایرانی جلوگیری شود. علاوه بر این، ایالات متحده و کشورهای غربی باید پادشاهی اردن را در برابر خرابکاری جمهوری اسلامی تقویت کنند و این کشور را قادر سازند تا از مرزهای خود دفاع کند. همه اقدامات باید با عزم و سرعت، در کنار تشدید تحریم ها علیه رژیم ایران برای مهار فعالیتهای خرابکارانه آن انجام شود.»
مقام اسرائیلی طرف گفتوگو با ایراناینترنشنال تاکید کرد ارتش تاکنون درخواستی برای تخلیه شهروندان در کرانه باختری نداشته است.
او با اشاره به این که دولت خودگردان فلسطینی «با همه تلاش خود برای حفظ نظم و حکومت، هیچ حضور نظامیای در جنین و اردوگاههای فلسطینی ندارد»، گفت: «هدف از این عملیات فشار آوردن بر نظامیان و ویران کردن تواناییهای نظامی آنان است.»
وزیر امور خارجه اسرائیل روز دوشنبه ۲۲ مرداد، جمهوری اسلامی را به قاچاق سلاح از اردن و انتقال آنها به اردوگاههای آوارگان فلسطینی در کرانه باختری و ایجاد «یک جبهه ترور جدید علیه مراکز عمده جمعیتی اسرائیل» متهم کرد و خواستار کارزاری عملیاتی در اردوگاه جنین برای «از بین بردن زیرساختهای تروریستی» شد.
عملیات در کرانه باختری همزمان با تلاشها برای دستیابی به توافق آتشبس و آزادی گروگانها صورت میگیرد.
خبرگزاری فرانسه سهشنبه ششم شهریور به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت مذاکرات برای برقراری آتشبس در نوار غزه و آزادی گروگانهای اسرائیلی، در دوحه، پایتخت قطر در حال پیگیری است.