لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در آستانه انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر ایالات متحده، در سفری به کییف از ادامه حمایت واشینگتن از اوکراین در مقابل تهاجم روسیه خبر داد. همزمان با این سفر، کره جنوبی با احضار سفیر مسکو در سئول، به حضور نیروهای کرهشمالی در جنگ اوکراین اعتراض کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آستین روز دوشنبه ۳۰ مهر در چهارمین و احتمالا آخرین سفر خود به اوکراین در دوران ریاستجمهوری جو بایدن، با اشاره به تعهدات ایالات متحده گفت: «ما همچنان از تلاشهای اوکراین برای دفاع از تمامیت ارضی خود حمایت خواهیم کرد.»
به گفته آستین، آمریکا همواره نیازهای اوکراین را در میدان نبرد ارزیابی کرده و پاسخ مناسب را ارائه داده است.
تاثیر انتخابات آمریکا بر جنگ اوکراین
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در تاریخ پنجم نوامبر برگزار خواهد شد. در این انتخابات، دونالد ترامپ، رییسجمهوری پیشین و نامزد جمهوریخواهان، در رقابتی تنگاتنگ با کامالا هریس، معاون بایدن و نامزد دموکراتها، قرار دارد.
ترامپ پیشتر اعلام کرده است در صورت پیروزی، تمایل کمتری به ادامه حمایت نظامی از اوکراین خواهد داشت که این امر میتواند میزان همراهی بزرگترین حامی نظامی و مالی کییف را تضعیف کند.
با وجود این، آستین نگرانیها را در این زمینه کماهمیت جلوه داد و با تاکید بر حمایت هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات از اوکراین در کنگره آمریکا گفت: «در دو سال و نیم گذشته، شاهد حمایت هر دو حزب از اوکراین بودهام و انتظار دارم که این حمایت ادامه یابد.»
نقش آستین در تامین تسلیحات برای اوکراین
وزیر دفاع دولت بایدن به عنوان یکی از حامیان سرسخت اوکراین، ائتلافی از کشورهای مختلف را برای ارائه تسلیحات به این کشور تشکیل داد.
تسلیحاتی که در اختیار کییف قرار گرفت، به اوکراین کمک کرد تا ضربات سنگینی به نیروهای روسیه وارد کند.
به گفته یکی از مقامات دفاعی آمریکا، روسیه تاکنون ۶۰۰ هزار کشته و زخمی در اوکراین داشته و در ماه سپتامبر، مسکو شاهد سنگینترین تلفات بوده است. با این حال ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، همچنان به ارسال نیروهای بیشتر به شرق اوکراین ادامه میدهد.
در هفتههای اخیر، نیروهای روسیه با محاصره تدریجی شهرهای منطقه دونتسک، اوکراینیها را مجبور به عقبنشینی کردهاند.
آستین درباره وضعیت میدان جنگ گفت: «این نبردی بسیار دشوار است.»
تمرکز کییف بر حمایت غرب و «طرح پیروزی»
اوکراین به دنبال آن است تا جنگ خود را در کانون توجه غرب نگه دارد؛ حتی در شرایطی که درگیریها در خاورمیانه توجه بینالمللی را به خود جلب کرده است.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، روز پنجشنبه در بروکسل با آستین در مقر ناتو دیدار و «طرح پیروزی» خود را مطرح کرد اما با حمایت رسمی برای دعوت فوری اوکراین به عضویت در سازمان نظامی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مواجه نشد.
آستین در پاسخ به سوالی درباره برنامه پیروزی زلنسکی گفت: «وظیفه من نیست که طرح او را علنا ارزیابی کنم.»
به گزارش رویترز، اوکراین احتمالا باید تصمیمهای سختی درباره چگونگی استفاده از نیروهایش بگیرد، از جمله این که آیا به حفظ مناطق تصرفشده در حمله غافلگیرکننده تابستانی در منطقه کورسک روسیه ادامه خواهد داد یا خیر.
علیرغم دریافت میلیاردها دلار کمک نظامی از آمریکا از جمله جنگندههای اف-۱۶ و تانکهای آبرامز، کییف هنوز با چالشهای بزرگی روبهرو است.
به گفته یکی از مقامهای ارشد دفاعی آمریکا، «روسیه هنوز آماده عقبنشینی نیست و این وضعیت، فشار سنگینی بر نیروهای اوکراینی وارد کرده» است.
احضار سفیر روسیه در کره جنوبی
کره جنوبی روز دوشنبه، گئورگی زینوویف، سفیر روسیه در سئول را احضار کرد و با اعتراض به اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه برای نبرد در جنگ اوکراین، خواستار خروج فوری این نیروها از روسیه شد.
این اعتراض پس از انتشار گزارشهای سازمانهای اطلاعاتی کره جنوبی صورت گرفت. این گزارشها حاکی از اعزام هزار و ۵۰۰ نیروی ویژه کره شمالی به روسیه برای دیدن آموزش و جنگیدن در اوکراین است.
به گفته کیم هونگ-کیون، معاون اول وزیر امور خارجه کره جنوبی، حضور نیروهای کره شمالی در اوکراین نقض قطعنامههای سازمان ملل و منشور این سازمان است و تهدیدی جدی برای امنیت کره جنوبی و منطقه محسوب میشود.