نیروی هوایی ترکیه در واکنش به حمله مرگبار روز چهارشنبه دوم آبان به مقر صنایع هوافضای این کشور در نزدیکی آنکارا، اهداف حزب کارگران کردستان (پکک) را در شمال سوریه و عراق هدف حمله قرار داد. به گزارش وزارت دفاع ترکیه، در این حمله «۳۲ هدف نابود شد» و عملیات هوایی همچنان ادامه دارد.
به گزارش العربیه، در حمله پهپادی ترکیه به مواضعی در قامیشلی در شمال شرقی سوریه، دو نفر کشته شدند.
نشریه ترکیه امروز، در شرح حمله نیروی هوایی این کشور نوشت سازمان اطلاعات ملی ترکیه (MIT) در یک عملیات تلافیجویانه، بسیاری از نقاط راهبردی از جمله ساختمانهای زیرساخت انرژی، انبارهای لجستیک و مهمات متعلق به پکک را هدف قرار داد.
به گزارش این نشریه، سازمان اطلاعات ملی ترکیه «تا رسیدن به هدف برنامهریزی شده»، بدون وقفه به عملیات خود علیه «سازمان تروریستی پکک» ادامه خواهد داد.
حمله انتحاری به مقر صنایع هوایی
روز چهارشنبه دوم آبان، همزمان با سفر رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه به کازان روسیه برای شرکت در نشست بریکس، رسانههای ترکیه نوشتند در یک «حمله انتحاری» به مقر صنایع هوانوردی و فضایی ترکیه در آنکارا، دستکم سه نفر کشته شدند.
مهاجمان شامل یک مرد و یک زن بودند که با حملات مسلحانه و انفجار، این حادثه را رقم زدند.
هر دو مهاجم در جریان این حمله کشته شدند.
چرا پکک؟
حملات ترکیه پس از آن انجام شد که علی یرلی کایا، وزیر کشور ترکیه، اعلام کرد اعضای پکک «احتمالا» مسئول حمله روز چهارشنبه افراد مسلح به مقر صنایع هوافضای ترکیه بودند؛ حملهای که در آن پنج نفر کشته و ۲۲ نفر زخمی شدند.
یاشار گولر، وزیر دفاع ترکیه، بدون اشاره به هویت مهاجمان به خبرنگاران گفت: «ما اعضای بیشرافت پکک را آنطور که سزاوارشان است مجازات میکنیم اما به نظر میرسد که آنها هرگز درس نگرفتهاند.»
هیچ گروهی از جمله پکک تاکنون مسئولیت حمله روز چهارشنبه را بر عهده نگرفته است.
صنایع هوافضای ترکیه یکی از بزرگترین شرکتهای دفاعی این کشور است که به گفته راگیپ سویلو، رییس دفتر خبرگزاری میدلایست آی ترکیه، در حال تولید پهپادهای مسلح و جتهای جنگنده است.
واکنشها به حمله روز چهارشنبه
پس از این حادثه ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه و مارک روته، دبیرکل سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو)، در گفتوگوهای جداگانه با رییسجمهوری ترکیه، این حادثه را محکوم کردند.
سفارت آمریکا در ترکیه نیز با انتشار بیانیهای این حمله را محکوم و تاکید کرد واشینگتن در کنار متحد خود، آنکارا، ایستاده است.
پس از حمله تروریستی در آنکارا، رییس شورای عالی رادیو و تلوزیون ترکیه از «ممنوعیت پخش» در این زمینه خبر داد.
همزمان دسترسی به شبکههای اجتماعی در ترکیه با مشکل روبهرو شده است.
مقامات رسمی هنوز در مورد این مشکل اظهار نظر نکردهاند.
این حادثه جدیدترین نشانه از تشدید درگیریهای مداوم بین ترکیه و گروه پکک است که از سوی دولت ترکیه و برخی متحدان غربی آن از جمله ایالات متحده، «به عنوان یک سازمان تروریستی» شناخته شده است.