نتانیاهو: به توانایی‌های دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی به‌شدت آسیب زدیم

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۷

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دو‌شنبه هفتم آبان در سخنرانی خود در پارلمان این کشور اعلام کرد عملیات اخیر اسرائیل به‌شدت به توانایی‌های نظامی جمهوری اسلامی آسیب زده است.

او گفت حمله اسرائیل «سیستم‌های دفاعی ایران» و «توانایی رژیم آیت‌الله در تولید موشک‌های بالستیک» را با موفقیت هدف قرار داد و به آن‌ها «آسیب واقعی» وارد کرد.

نتانیاهو افزود: «این‌ها ماشین‌های تراشکاری نبودند که ما به آن‌ها [در ایران] حمله کردیم، آزمایشگاه‌های کوچک مواد منفجره در کرانه باختری یا نوار غزه نبودند. این‌ها کارخانه‌های صنعتی مرگ بودند.»

جنگنده‌های ارتش اسرائیل بامداد شنبه پنجم آبان در عملیاتی تلافی‌جویانه به ده‌ها هدف نظامی در ایران حمله کردند.

ایران‌اینترنشنال پنجم آبان به نقل از یک منبع آگاه اسرائیلی گزارش داد جنگنده‌های اف-۳۵ اسرائیل در حمله اخیر، برای نخستین بار وارد حریم هوایی ایران شدند.

به گفته او، این جنگنده‌ها بر فراز آسمان تهران به پرواز درآمدند و اهدافی را در این منطقه بمباران کردند.

با وجود تلاش‌های مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی برای کوچک جلوه دادن عملیات اسرائیل، تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از اهداف اسرائیل در ایران، از اهمیت این تاسیسات و میزان تخریب‌های احتمالی حکایت دارند.

این اهداف شامل سایت‌های تولید موشک، تاسیسات ترکیب‌کننده سوخت موشک و اماکن توسعه تسلیحات هسته‌ای است.

تاسیسات هسته‌ای طالقان در ۱۵ کیلومتری سد جاجرود، سه ساختمان در ارتباط با تولید موتور موشک، مجتمع نظامی بزرگ پارچین، و دو ساختمان در مجتمع خجیر در نزدیکی تهران از سوی اسرائیل هدف قرار گرفتند.

تاکید نتانیاهو بر ادامه مقابله با گروه‌های نیابتی و برنامه‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی

نتانیاهو در ادامه سخنرانی خود در پارلمان اسرائیل به راهبرد بلندمدت این کشور در قبال جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن در منطقه پرداخت و ابراز امیدواری کرد اهداف این راهبرد به‌زودی محقق شوند.

او این اهداف را «برچیدن محور شرارت، قطع بازوهای آن در شمال و جنوب، گرفتن بهای سنگین از ایران و بازوهای آن، و جلوگیری از دستیابی [تهران] به سلاح هسته‌ای» برشمرد.

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین در اظهاراتی در نشست فراکسیون لیکود در پارلمان این کشور، بر ضرورت مقابله با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی تاکید کرد.

نتانیاهو گفت: «من از برنامه هسته‌ای ایران دست برنداشته‌ام و این موضوع در خط مقدم ذهن ماست.»

دیدار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای حکومت ایران، ۲۱ خرداد ۱۴۰۲

جامعه جهانی در سال‌های اخیر کوشیده است از دستیابی حکومت ایران به تسلیحات هسته‌ای جلوگیری کند.

بر اساس آخرین گزارش‌های محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی همچنان برنامه تولید اورانیوم با غنای بالای خود را که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای به کار گرفته شود، ادامه می‌دهد.

آژانس بین‌المللی در یکی از این گزارش‌ها، میزان ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در ایران را ۱۶۴.۷ کیلوگرم برآورد کرده است.

اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصدی را به سرعت و با طی چند مرحله کوتاه می‌توان به اورانیوم با خلوص ۹۰ درصدی تبدیل کرد که در تولید سلاح هسته‌ای کاربرد دارد.

نتانیاهو در اظهارت خود در پارلمان این اسرائیل همچنین تاکید کرد پس از پایان مناقشه کنونی، حماس نباید کنترل نوار غزه را در دست داشته باشد و حزب‌الله نیز باید از مرزهای شمالی اسرائیل به عقب رانده شود.

در روزهای اخیر، جامعه جهانی و بسیاری از سیاستمداران لبنانی خواستار اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل شده‌اند.

آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه دولت آمریکا، هم چهارم آبان تاکید کرد ارتش لبنان باید در جنوب این کشور مستقر شود.

قطعنامه ۱۷۰۱ حزب‌الله را ملزم به عقب‌نشینی به ساحل شمالی رودخانه لیتانی می‌کند. بر اساس این قطعنامه، ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل باید به جای حزب‌الله در جنوب لبنان مستقر شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها