تلاش ایمن‌نت پاسارگاد، گروه سایبری وابسته به سپاه، برای مداخله در انتخابات آتی آمریکا

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۱۱

بر اساس اطلاعاتی که گروه لب‌دوختگان و نریمان غریب، پژوهشگر امنیت اینترنت، در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار داده‌اند، گروه سایبری «شهید شوشتری» وابسته به سپاه که با نام «ایمن‌نت پاسارگاد» نیز شناخته می‌شود، فعالیت‌های خود را برای تاثیرگذاری بر انتخابات آتی آمریکا از سر گرفته است.

بر اساس این اطلاعات، هدف گروه سایبری ایمن‌نت پاسارگاد از برپایی کارزار جدید خود، «ایجاد اختلال و تنش در انتخابات، به‌ویژه در ایالت‌های چرخشی» عنوان شده است.

از ابتدای سال ۲۰۲۴، این گروه اقدام به جمع‌آوری اطلاعات درباره این ایالت‌ها کرده و در جهت بر هم زدن روند انتخابات، پیام‌هایی را به‌طور مستقیم برای نامزدهای سنای آمریکا در یکی از این ایالت‌های کلیدی ارسال کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ششم مهر، هفت تن از عوامل جمهوری اسلامی را به دلیل تلاش برای تاثیرگذاری و مداخله در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ تحریم کرد.

یک عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نام مسعود جلیلی و شش تن از اعضای گروه سایبری «ایمن‌نت پاسارگاد» با نام‌های علی مهدویان، فاطمه صادقی، الهه یزدی، سیدمهدی رحیمی حاجی‌آبادی، رحمت‌الله عسکری‌زاده و محمدحسین عبدالرحیمی در فهرست‌ تحریم‌های واشینگتن قرار گرفتند.

بنا بر اطلاعات رسیده از گروه لب‌دوختگان و نریمان غریب، کارزار جدید ایمن‌نت پاسارگاد بر «ایجاد اختلال در روند ثبت ‌نام، آلوده‌سازی سامانه‌های رای‌دهی، گسترش شایعات و ایجاد هرج‌ و مرج، و در نهایت ضربه زدن به زیرساخت‌های انتخابات ایالات متحده» متمرکز است.


سابقه فعالیت‌های سایبری ایمن‌نت پاسارگاد

این گروه سایبری وابسته به سپاه، در سال ۲۰۲۰ نیز موفق به دسترسی به اطلاعات محرمانه انتخاباتی از وب‌سایت یکی از ایالت‌ها شد و از طریق ارسال ایمیل‌های تهدیدآمیز، در صدد ترساندن رای‌دهندگان آمریکایی برآمد.

محمدباقر شیرینکار، با نام مستعار مجتبی تهرانی، که در فرماندهی سایبرالکترونیک سپاه (جنگال) فعالیت می‌کند، مدیریت گروه موسوم به «شهید شوشتری» را بر عهده دارد.

شیرینکار با برخی از چهره‌های کلیدی فرماندهی سایبرالکترونیک سپاه ارتباطی نزدیک و مستقیم دارد. از جمله این افراد می‌توان به امیر لشگریان (حمیدرضا)، فرمانده سپاه سایبری، و علی مقدسی حاجی‌آباد، رییس گروه سایبری واحد ۳۰۰، اشاره کرد.

ایمن‌نت پاسارگاد همچنین حمله به اهدافی در سایر کشورها، از جمله اسرائیل، فرانسه و امارت متحده عربی را در کارنامه دارد که از آن جمله می‌توان به عملیات سایبری علیه وب‌سایت مجله شارلی ابدو اشاره کرد.

این گروه وابسته به سپاه همچنین به تلاش برای آسیب زدن به کاروان اسرائیل در المپیک پاریس متهم است.

انتخابات ریاست‎‌جمهوری ایالات متحده، ۱۵ آبان (پنجم نوامبر) برگزار می‌شود و دونالد ترامپ، به نمایندگی از حزب جمهوری‌خواه، و کامالا هریس، به نمایندگی از حزب دموکرات، به‌عنوان دو نامزد اصلی در آن به رقابت خواهند پرداخت.


هشدار دستگاه‌های امنیتی ایالات متحده درباره ایمن‌نت پاسارگاد

اف‌بی‌آی، وزارت خزانه‌داری آمریکا و اداره ملی سایبری اسرائیل، ۹ آبان در بیانیه‌ای مشترکی نسبت به فعالیت‌های مخرب ایمن‌نت پاسارگارد که یکی دیگر از نام‌های آن، «آریا سپهر آینده‌سازان» است، هشدار دادند.

بر اساس این بیانیه، از جمله فعالیت‌های مخرب آریا سپهر آینده‌سازان می‌توان به ایجاد «جنگ روانی و تاثیرگذاری سیاسی» از طریق ارائه «اطلاعات نادرست و جعلی برای ایجاد روایت‌های کاذب و شبیه‌سازی گروه‌های واقعی» اشاره کرد.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز، ۹ آبان به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد مقام‌های آمریکایی احتمال می‌دهند عوامل جمهوری اسلامی در تلاش برای اعمال نفوذ بر رای‌دهندگان، ایجاد تفرقه در جامعه آمریکا و ترغیب افراد به خشونت، به‌طور مستقیم با شهروندان آمریکایی تماس بگیرند.

شرکت مایکروسافت هم دوم آبان هشدار داد با نزدیک شدن به روز انتخابات ایالات متحده، یک گروه هکری وابسته به سپاه پاسداران با نام «طوفان شن‌پنبه‌ای» (Cotton Sandstorm) به‌طور فعال وب‌سایت‌های مرتبط با انتخابات و رسانه‌های آمریکایی را زیر نظر دارد.

جان هالت‌کوئیست، تحلیل‌گر ارشد اطلاعات در شرکت مندیانت، بخشی از گوگل کلود، ۱۰ آبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت در انتخابات آمریکا «تاریخچه‌ شناخته‌شده‌ای از فعالیت‌های لحظه آخری از سوی برخی از بازیگران مخرب خارجی وجود دارد».

او افزود این بازیگران خارجی از «اهمیت و فرصت منحصر به ‌فرد این بازه زمانی کوتاه» آگاه هستند.

به گفته هالت‌کوئیست، گروه سایبری ایمن‌نت پاسارگاد یکی از این عوامل است که توطئه‌های خود را در آخرین ساعات کارزار انتخاباتی آمریکا در سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها