تسبیح خامنه‌ای و «پتوی همدلی»؛ تلاش برای مردمی نشان دادن حمایت از لبنان و فلسطین

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۱

«پتوی همدلی» و «ایران‌ همدل» جدیدترین برنامه‌های تبلیغاتی جمهوری اسلامی برای نمایش همراهی مردم ایران با لبنان و غزه هستند. مسئولان این کمپین‌ها برای جلب کمک‌ها، دست به دامن تسبیح علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی هم شدند و آن را در یک حراج، به قیمت یک میلیارد تومان فروختند.

حسن پلارک، رئیس ستاد «پشتیبانی جبهه مقاومت»، گفت: طبق ارزیابی‌های اولیه تاکنون ۱۵۰ کیلو طلا و بیش از دو هزار میلیارد تومان کمک‌های مردمی برای کمک به «جبهه مقاومت» جمع‌آوری شده است.

حرکت تبلیغاتی این ستاد زیر عنوان «ایران همدل» پس از سخنان علی خامنه‌ای توسعه یافت.

رهبر جمهوری اسلامی، چهارم و هفتم مهرماه ۱۴۰۳ هم‌زمان با تشدید حملات اسرائیل به حزب‌الله لبنان که در نهایت به کشته شدن حسن نصرالله، رهبر این گروه انجامید، این حرکت را آغاز کرد.

او گفت: «حکم قطعی شرعی این است که بر همه واجب است تلاش کنند، کمک کنند و فلسطین را به مسلمان‌ها، به صاحبان اصلی‌اش برگردانند. و کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب آنان را یاری کنند.»

پس از این سخنان خامنه‌ای، دستگاه تبلیغاتی و رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی پویشی به نام «ایران همدل» راه اندازی کردند. تا روز اول آذر ۱۴۰۳، جمع کمک‌ها طبق گفته پلارک به ۱۵۰ کیلو طلا رسیده که با نرخ فعلی ارزش آن حدود ۶۷۵ میلیارد تومان است که به علاوه دو هزار میلیارد تومان، به رقم دو هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان می‌رسد. به نرخ دلار آزاد، این رقم حدود ۳۸ میلیون دلار است.

تسبیح علی خامنه‌ای که به قیمت یک میلیارد تومان به نفع پویش «ایران همدل» به حراج گذاشته شد

همراهی مقامات

با وجود انتشار اخبار تبلیغاتی درباره مشارکت‌های مردمی، به نظر می‌رسد این جریان صرفا از سوی حکومت هدایت و اجرا می‌شود.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، از اولین مقاماتی بود که به این پویش پیوست و پس از آن از مردم ایران خواست از طریق «پویش ملی ایران همدل» نام خود را در «یاوران موثر جبهه مقاومت» ثبت کنند.

غلامحسن محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، هم ۳۰ مهر ۱۴۰۳ ضمن پیوستن به این پویش از کارکنان و قضات این قوه خواست با او همراه شوند.

یک هفته پس از اژه‌ای، شورای نگهبان هم به این پویش پیوست و هادی طحان نظیف، یکی از اعضای آن با انتشار ویدیویی گفت: «بر اساس قانون اساسی ما، مسلمانان امت واحده هستند و در چنین مواردی باید به هم‌نوعان خود کمک کنند.»

او تاکید کرد: «شورای نگهبان در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اساس وظیفه شرعی، ملی و انسانی که دارد، به پویش مردمی ایران همدل پیوست.»

سعید صلح میرزایی و محمد علی جزایری از نمایندگان مجلس خبرگان، منصوبان خامنه‌ای در سمت‌هایی مثل تولیت آستان‌ها و امامان جمعه شهرستان‌ها نیز هر یک در مراسمی به این پویش پیوستند.

علاوه بر مقامات و دستگاه‌ها، برخی چهره‌های حامی حکومت هم با این پویش همراه شدند؛ از جمله مهدی سلحشور، میثم مطیعی و مجتبی رمضانی از مداحان حکومتی. در بین آنها، مطیعی فعالیت بیشتری داشته، او روز ۲۹ آبان ۱۴۰۳، در جریان سفری به لبنان برای تحویل کمک های جمع‌آوری شده در این پویش بود، گفت: « پیام رهبر انقلاب را به آوارگان لبنانی می‌رسانم.»

نمونه‌ای از تبلیغات پویشی که کمیته امداد آن را «پتوی همدلی» نامیده است

حراج تسبیح خامنه‌ای و پتو همدلی

برای جمع آوری پول، دست‌اندرکاران این پویش دست به دامن تسبیح خامنه‌ای هم شدند. هفته گذشته، ۲۳ آبان‌ماه رسانه‌های داخلی از برگزاری حراج فروش تسبیح خامنه‌ای خبر دادند. محمد محمودی، کشتی‌گیر، این تسبیح را به حراج گذاشت و هیاتی به نام «صاحب‌الزمانی‌ها» آن را به مبلغ یک میلیارد تومان خریداری کرد.

پیش از تسبیح خامنه‌ای، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی-هنری مساجد استان اردبیل نهم آبان گفت هم‌زمان با «هفته استکبارستیزی» قرارگاه نصر کانون‌های مساجد اردبیل آماده جمع‌آوری اقلام غیرنقدی و کمک‌های مردم به ویژه «وقف پتو» است. او افزود در روزهای زمستان «وقف پتو» از مهم‌ترین اقلام برای «جبهه مقاومت» است.

علیرضا حسین‌نژاد، مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل ضمن اشاره به راه اندازی پویش «پتوی همدلی» از اهدای ۶۰۴ تخته پتو توسط مردم اردبیل خبر داد.

پویش جانبی اهدای پتو، علاوه بر اردبیل در سایر استان‌ها از جمله همدان، خراسان شمالی و… هم به اجرا در آمده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها