تبعات مناقشه حماس و اسرائیل: بریتانیا به دنبال بازنگری در تعریف حقوقی افراط‌گرایی

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۱۴

بر اساس مدارکی که به مشاهده نشریه بریتانیایی «آبزرور» رسیده، دولت بریتانیا در حال بررسی طرحی است که در آن تعریف افراط‌گرایی مورد بازنگری قرار می‌گیرد. در تعریف جدید، هر فردی که نهادها یا ارزش‌های بریتانیا را «تضعیف کند»، افراطی در نظر گرفته خواهد شد.

روزنامه گاردین روز ۱۳ آبان نوشت این طرح از سوی گروهی که زیر نظر مایکل گوو، از مقامات ارشد دولت بریتانیا، فعالیت می‌کنند، آماده شده است.

تعدادی از گروه‌های حقوق بشری با ابراز مخالفت با این اقدام دولت بریتانیا هشدار دادند این طرح آزادی بیان را به میزان قابل توجهی سرکوب خواهد کرد و ممکن است به «جرم‌انگاری دگراندیشی» بیانجامد.

این طرح حتی در میان مقام‌های دولت بریتانیا نیز مخالفانی دارد. آن‌ها بیم دارند بسیاری از افراد و گروه‌های «مشروع» نیز ذیل تعریف جدید افراط‌گرایی جای گیرند.

یکی از این مقام‌ها با انتقاد از این طرح گفت تعریف جدید افراط‌گرایی «بیش از حد گسترده» است و بسیاری از افراد و سازمان‌ها را هدف قرار خواهد داد.

پیش از این، مارک راولی، کمیسر پلیس متروپولیتن لندن روز هفتم آبان با اشاره به تبعات مناقشه حماس و اسرائیل در بریتانیا، خواستار وضع قوانین سخت‌گیرانه‌ برای مقابله با افراط‌گرایی شد.

او اضافه کرد باید تعریف حقوقی افراط‌گرایی در بریتانیا مورد بازبینی قرار گیرد تا راه برای برخورد قضایی با خاطیان هموار شود.

برخی مقام‌های دولت بریتانیا معتقدند پلیس متروپولیتن در برخورد با آن دسته از طرفداران فلسطین که دست به نفرت‌پراکنی می‌زنند، از خود به اندازه کافی شدت عمل نشان نداده است.

روزنامه تایمز بریتانیا روز ۱۲ آبان با اشاره به فعالیت‌ گروه‌های مرتبط با جمهوری اسلامی در تظاهرات لندن نوشت حامیان رژیم ایران در این تظاهرات اعلامیه‌هایی را پخش کردند که در آن‌ها به اظهارات علی خامنه‌ای برای «نابودی اسرائیل» استناد شده بود.

به گزارش گاردین، بنا بر تعریف جدید ذکر شده در طرح پیشنهادی دولت، «ترویج یا پیشبرد هر نوع ایدئولوژی‌ که هدف آن براندازی یا تضعیف نظام دموکراسی پارلمانی بریتانیا، نهادها و ارزش‌های آن است»، افراط‌گرایی محسوب می‌شود.

مدارکی که از سوی نشریه آبزرور مشاهده شده است، در طبقه‌بندی «رسمی-حساس» قرار می‌گیرند.

در این مدارک همچنین به اسامی تعدادی از سازمان‌هایی که مطابق تعریف جدید، افراط‌گرا در نظر گرفته خواهند شد، اشاره شده است. شورای مسلمانان بریتانیا (MCB) از جمله این گروه‌ها است.

در پی درگیری‌های مرگبار میان حماس و اسرائیل، تهدیدهای تروریستی و حملات یهودستیزانه موجب نگرانی شدید کشورهای اروپایی شده است. بیم آن می‌رود مناقشه حماس و اسرائیل مخاطرات امنیتی فراوانی برای این کشورها به همراه داشته باشد.

روزنامه فیگارو روز ششم آبان با اشاره به نتایج یک نظرسنجی نوشت بیش از ۷۰ درصد مردم فرانسه از احتمال وقوع حمله‌ای تروریستی در کشورشان مشابه آن‌چه روز ۱۵ مهر در اسرائیل رخ داد، نگران هستند.

فلیکس کلاین، کمیسر دولت آلمان در امور مبارزه با یهودی‌ستیزی، روز دوم آبان افزایش حملات علیه یهودیان را در این کشور محکوم کرد و گفت که ادامه این خشونت‌ها آلمان را به «دوران خوفناک» گذشته باز‌می‌گرداند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها