نفتالی بنت، نخستوزیر سابق اسرائیل، با انتشار مقالهای در وال استریت ژورنال فاش کرد در سال ۲۰۲۲ در دو نوبت به نیروهای امنیتی دستور داده به ایران حمله کنند. او رژیم تهران را منشا وحشت و ناامنی در خاورمیانه و جهان دانست و افزود آمریکا و اسرائیل باید مستقیما با ایران مقابله کنند.
نفتالی بنت در یادداشت خود در وال استریت ژورنال، خطاب به جامعه جهانی نوشت: «آیتاللهها را وادار کنید تا هزینه تخم فتنهای را که از طریق حماس، حزبالله و حوثیهای نیابتی خود میکارند، بپردازند.»
او در این یادداشت نوشت حماس و جهاد اسلامی با حمایت جمهوری اسلامی هزار و ۲۰۰ اسرائیلی را در هفتم اکتبر قتلعام کردند و در نتیجه، جنگی تمام عیار در غزه رخ داد:
حزبالله نیز که از سوی جمهوری اسلامی حمایت میشود، از آن زمان تا کنون بیش از هزار موشک به سوی مناطق شمال اسرائیل پرتاب کرده است که میتواند خطر بروز یک فاجعه بزرگ در منطقه را به همراه داشته است.
نیروهای حوثی یمن که تحت حمایت تهران هستند، در دریای سرخ به کشتیها حمله می کنند؛ خطری که امنیت یکی از حیاتیترین مسیرهای آبی تجارت جهان را تهدید میکند.
بنت افزود که شبهنظامیان در سوریه و عراق، با حمایت جمهوری اسلامی به پایگاههای ایالات متحده حمله و مانند همیشه کشورهای عرب میانهرو را تهدید میکنند.
او هشدار داد: «آیا در این میان یک الگو توجهتان را جلب نکرده است؟ رژیم ایران در مرکز بیشتر مشکلات خاورمیانه و وحشتپراکنی جهانی قرار دارد. با این حال به شکل غیرقابل توضیحی، تقریبا مصون مانده است.»
به گفته نخستوزیر پیشین اسرائیل، در ۴۵ سال گذشته حکومت ایران «منشا جنگ، وحشت و رنج بیپایان در سراسر جهان بوده است».
او افزود: «من به این نتیجه رسیدهام که دیگر کافی است. امپراطوری شیطانی رژیم ایران باید سرنگون شود.»
این سیاستمدار اسرائیلی نوشت: «بهعنوان افسر جوان نیروهای ویژه اسرائیل، زمان زیادی را صرف مبارزه با حزبالله، نماینده رژیم ایران در لبنان کردم. در این سالها راه و روش و نقاط ضعف آنها را بررسی کردم. فرماندهان و رزمندگانش را مورد هدف قرار دادم. در سال ۲۰۰۶ به عنوان افسر ذخیره، فرماندهی یک تیم ویژه جستوجو و انهدام در جنگ دوم لبنان را بر عهده گرفتم. تنها پس از آن جنگ که در آن بهترین دوستم را از دست دادم، به حماقت بزرگ خود پی بردم. ما در جبهه اشتباهی درگیر جنگ بودیم و این دقیقا همان چیزی است که رژیم ایران میخواهد.»
راهاندازی «نیروهای نیابتی تروریستی»
بنت در ادامه یادداشت خود نوشت که در اواخر دهه ۱۹۸۰، رژیم ایران یک استراتژی ساده و در عین حال هوشمندانه را در پیش گرفت: «راهاندازی نیروهای نیابتی تروریستی در سراسر خاورمیانه. پول، آموزش و اسلحه در اختیارشان گذاشت تا کارهای کثیف، جنگیدن و مردن را آنها انجام دهند. رژیم ایران این طرح را به خوبی اجرا کرد.»
او ادامه داد: «به این ترتیب بین ایران و اسرائیل جنگ مستقیم ناچیزی در حال وقوع است. در عوض، ایران دائما از طریق نیروهای نیابتی خود در مناطقی مانند لبنان، سوریه، عراق، غزه و یمن به اسرائیل حمله میکند. واحد قدس وحشی سپاه پاسداران در سراسر جهان وحشتپراکنی میکند.»
بنت در ادامه یادآور شد: «نیروهای نیابتی تروریستی ایران با هر عنصر میانهرویی در خاورمیانه جنگ به راه انداختهاند. آنها بارها به شرکت نفت سعودی آرامکو، امارات متحده عربی، کُردها و اسرائیل حمله کردهاند. شگفتانگیزترین بخش این است که رژیم ایران تا کنون توانسته از نتیجه اعمال خود قسر در برود.»
نخستوزیر پیشین اسرائیل هشدار داد که «جنگ سرد جدیدی در خاورمیانه» در حال وقوع است: «امپراطوری فاسد، بیکفایت و توخالی جمهوری اسلامی، شبیه به اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۸۰ است. از سوی دیگر، یک دموکراسی پر رونق، آزاد و قوی در سمت اسرائیل و متحدانش وجود دارند که یادآور وضعیت ایالات متحده در جنگ سرد است.»
بنت نوشت: «وقتی در ژوئن ۲۰۲۱ نخستوزیر شدم، تصمیم گرفتم این سناریو را تغییر دهم. من به سه رییس امنیتی خود، سران نیروهای دفاعی اسرائیل، موساد و شینبت، گفتم که هدف من تا حد ممکن اجتناب از درگیریهای محلی با حزبالله و حماس است. در عوض، امنیت ملی اسرائیل باید با تمام توان بر تضعیف دشمن اصلیاش، ایران، متمرکز شود.»
راهکارهای تضعیف رژیم تهران
بنت در یادداشت خود با اشاره به راهکارهای گوناگون برای تضعیف رژیم ایران نوشت تقویت اپوزیسیون داخلی، اطمینان از تداوم دسترسی به اینترنت در هنگام اعتراضها علیه رژیم، تقویت دشمنان رژیم، افزایش تحریمها و فشارهای اقتصادی از جمله این راهکارها هستند.
او نوشت که اسرائیل نمیتواند و نباید به تنهایی این کار را انجام دهد و آمریکا باید این اقدامات را رهبری کند.
به عقیده نخستوزیر پیشین اسرائیل، این اقدامات نیازی به «یک جنگ تمام عیار» ندارد؛ همانطور که فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از طریق یک جنگ تمام عیار صورت نگرفت: «اتحاد جماهیر شوروی در واقع از پوسیدگی داخلی همراه با فشار خارجی اعمال شده از سوی ایالات متحده فرو پاشید.»
تایید دو حمله اسرائیل در ایران
نفتالی بنت در این یادداشت تایید کرد که در دوران نخستوزیریاش به نیروهای امنیتی اسرائیل دستور داده که تهران را به دلیل تصمیماتش در «سازماندهی وحشتپراکنی» مجبور به پرداخت هزینه کنند زیرا «مصونیت از مجازات دیگر بس است».
در نتیجه پس از اینکه ایران در فوریه ۲۰۲۲ دو حمله نافرجام پهپادی به اسرائیل انجام داد، اسرائیل یک پایگاه پهپاد در خاک ایران را منهدم کرد: «سپس در ماه مارس ۲۰۲۲، واحد تروریستی رژیم ایران اقدام به کشتن گردشگران اسرائیلی در ترکیه کرد که شکست خورد.»
اندکی بعد فرمانده همان یگان در مرکز تهران ترور شد: «معلوم میشود که ظالمان رژیم ایران شکنندهتر از آن چیزی هستند که تصور میشود. آنها با خوشحالی دیگران را میفرستند تا برای اهدافشان بمیرند اما وقتی در خانه مورد هدف قرار می گیرند، ناگهان ترسو میشوند.»
نخستوزیر سابق اسرائیل در انتهای یادداشت خود تاکید کرد آمریکا و اسرائیل باید هدف روشنی را برای سرنگونی رژیم شرور ایران تعیین کنند.
به عقیده او، نه تنها دست یافتن به چنین هدفی امکانپذیر است بلکه این امر برای امنیت خاورمیانه و کل جهان حیاتی است.