شینبت، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی از پلتفرمهای آنلاین مانند تلگرام، اینستاگرام و فیسبوک برای جمعآوری اطلاعات درباره شهروندان اسرائیلی و جذب آنها به عنوان جاسوس استفاده کردهاند.
گزارش این سازمان با معرفی چند نمونه از تلاشهای لو رفته جمهوری اسلامی در این زمینه تاکید میکند «عوامل نظام» با ایجاد صفحات آنلاین در شبکههای اجتماعی به دنبال تلاش برای ایجاد تفرقه بین گروههای مذهبی و سکولار در اسرائیل هستند.
آنان در تلاش برای جمعآوری اطلاعات درباره مقامهای ارشد دفاعی این کشور از جمله عکسبرداری از خانههای آنها بودهاند.
در سالهای گذشته سازمانهای مختلف اسرائیلی بارها درباره نفوذ عوامل خارجی با هدف ایجاد جنگ روانی و تنشهای اجتماعی در این کشور هشدار دادهاند.
این هشدارها با آغاز جنگ اسرائیل و حماس بیش از پیش جدی گرفته شدهاند.
گزارش افشاگر شینبت در رابطه با کارزار سایبری جمهوری اسلامی تاکید میکند نیروهای جمهوری اسلامی با ساخت گروههای جعلی و ترویج فعالیتهای مرتبط با خانواده گروگانها، سعی کردهاند از فضای ایجاد شده سوءاستفاده کنند.
ارسال گل به خانه خانوادهها و پیشنهاد برگزاری تجمع در نزدیکی این مکانها از جمله این اقدامات بودهاند.
بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی در یکی از تلاشهای خود با ایجاد صفحهای در اینستاگرام با نام Demaot Hamelkhama به معنی «اشک جنگ» با ایجاد فضایی التهابی بر تقلای دولت در زمینه آزادی گروگانهای اسرائیلی تمرکز کرده است.
بخش دیگری از محتوای این صفحه به پستهایی با موضوع پیشنهاد کار مربوط میشده است.
شینبت از یک گروه تلگرامی به نام BringHomeNow به عنوان بخشی دیگر از کارزار جمهوری اسلامی علیه اسرائیل یاد کرده است.
وظیفه این گروه جمعآوری اطلاعات درباره شهروندان اسرائیلی و جنبشهای اعتراضی از طریق پیشنهادهای شغلی و نظرسنجیهای جعلی عنوان شده است.
علاوه بر این، نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با ایجاد حساب کاربری برای یک شرکت ساختگی فعال در زمینه برگزاری نظرسنجی سعی کردهاند با جعل هویت شبکه تلویزیونی اسرائیلی «کان»، به انجام حملات فیشینگ علیه شهروندان اسرائیلی بپردازند.
این کارزار سایبری در سایر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک، واتساپ و ایکس نیز فعال بوده است.
به گفته سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل، هدف برخی از این صفحات جعلی تعمیق اختلافات در اسرائیل بوده است.
عوامل جمهوری اسلامی در برخی پستهای منتشر شده از اسرائیلیها خواستهاند به فیلمبرداری از چهره تظاهرکنندگان و نمایش پلاکاردهایی با متنهای پیشنهادی آنها بپردازند.
دفتر دادستانی اسرائیل به روزنامه هاآرتص گفت از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس تا کنون درخواست حذف بیش از ۳۴ هزار پست، صفحه و حساب آنلاین را به پلتفرمهای مختلف ارسال کرده است.
این محتواها به ترتیب در فیسبوک، تیکتاک، ایکس، اینستاگرام، تلگرام و یوتیوب منتشر شده بودند.
واحد سایبری دادستانی تاکید کرد شرکتهای مربوط بهطور میانگین با ۸۴ درصد از درخواستهای حذف محتوا موافقت کردهاند.