هشدار اسرائیل به فرانسه درباره احتمال حمله عوامل جمهوری اسلامی به ورزشکارانش

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۴

وزیر امور خارجه اسرائیل با ارسال پیامی برای همتای فرانسوی خود از «تهدید احتمالی عوامل جمهوری اسلامی و سایر گروه‌های تروریستی» خبر داد و گفت این گروه‌ها قصد دارند ورزشکاران و گردشگران اسرائیلی را در جریان بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۴ پاریس هدف قرار دهند.

یسرائیل کاتز در آستانه افتتاحیه بازی‌های المپیک پاریس در روز جمعه پنج مرداد (۲۶ ژوییه)، یادداشتی دیپلماتیک خطاب به استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه منتشر کرد.

در این یادداشت آمده است: «ما اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهند عوامل جمهوری اسلامی و گروه‌های تروریستی دیگر قصد دارند تیم ورزشکاران و گردشگران اسرائیلی را هدف قرار دهند.»

در بازی‌های المپیک پاریس ۸۸ ورزشکار اسرائیلی شرکت دارند.

کاتز تاکید کرد با ارزیابی‌های اطلاعاتی، نگرانی اسرائیل نسبت به برنامه حمله علیه ورزشکاران و بازدیدکنندگان اسرائیلی در طول بازی‌های المپیک پاریس افزایش یافته است.

او از سژورنه و امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه به خاطر اعمال تدابیر امنیتی بی‌سابقه برای حفاظت از ورزشکاران و گردشگران اسرائیلی تشکر کرد.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، هشدار اسرائیل به فرانسه درباره احتمال حمله عوامل جمهوری اسلامی به ورزشکاران و گردشگران اسرائیلی در بازی‌های المپیک را «فضاسازی» علیه تهران خواند و گفت: «اقدام تروریستی هیچ جایی در منطق گروه‌های مقاومت ندارد. با دروغ و فریب جای شاکی و متهم عوض نمی‌شود»

روز شنبه ۳۰ تیر، توما پورت، از نمایندگان چپ افراطی مجلس فرانسه گفته بود: «از هیات اسرائیلی و ورزشکاران آن نه در پاریس و نه در بازی‌های المپیک استقبال نخواهد شد.»

دو روز پس از آن و در یکم مرداد، ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه و سژورنه در برنامه‌هایی جداگانه تاکید کردند ورزشکاران اسرائیلی در طول این بازی‌ها، شبانه‌روز محافظت می‌شوند و پاریس، امنیت این هیات را تضمین خواهد کرد.

کاتز از این تلاش‌ها برای مقابله با «عناصر متخاصمی که قصد دارند از مشارکت اسرائیل در بازی‌های المپیک مشروعیت‌زدایی کنند»، قدردانی کرد.

او همچنین از پیشنهاد فرانسه برای میزبانی مراسم یادبود ۱۱ قربانی المپیک مونیخ در وزارت امور خارجه فرانسه در پاریس تشکر کرد.

پیش‌تر شماری از رسانه‌های اسرائیلی به گزارش‌هایی درباره تهدیدهای ارسال شده برای ورزشکاران این کشور در هفته گذشته پرداختند که در آن‌ها به کشتار مونیخ در سال ۱۹۷۲ اشاره شده.

در طول بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۷۲ در مونیخ در آلمان غربی آن زمان، گروهی فلسطینی به نام «سپتامبر سیاه» به دهکده المپیک حمله کرد و ۱۱ عضو تیم اسرائیل را گروگان گرفت.

مهاجمان خواستار آزادی ۲۳۴ زندانی فلسطینی در اسرائیل و دو نفر دیگر در آلمان شدند.

تلاش‌ها برای نجات گروگان‌ها از سوی پلیس آلمان در فرودگاه ناموفق ماند و منجر به کشته شدن تمام ۱۱ گروگان، پنج مهاجم و یک افسر پلیس آلمانی شد.

کاتز در یادداشت خود با تاکید بر برخی تلاش‌ها به منظور سایه انداختن بر ماهیت جشن‌گونه رویداد المپیک و نام بردن از عوامل جمهوری اسلامی و کوشش آنان برای هدف قرار دادن اسرائیلی‌ها گفت: «این امر بر اهمیت حیاتی تعهد مشترک ما به تضمین امنیت و ایمنی همه شرکت‌کنندگان در المپیک تاکید می‌کند.»

او ضمن ستودنِ عزم جدی دولت فرانسه در مقابله با «عناصر خصمانه» در زمینه مشروعیت‌زدایی از حضور اسرائیلی‌ها در پاریس، از مکرون و سژورنه به خاطر اینکه اظهارات تحریک‌آمیز اخیر علیه ورزشکاران اسرائیلی را «بی‌‌چون و چرا محکوم کردند» تشکر کرد.

کمیته المپیک فلسطین روز اول مرداد با انتشار نامه‌ای سرگشاده به توماس باخ، رییس کمیته بین‌المللی المپیک، به درخواست‌ها برای کنار گذاشتن اسرائیل از این بازی‌ها پیوست.

در این نامه، اسرائیل به دلیل ادامه فعالیت‌های نظامی در غزه، به نقض آتش‌بس سنتی المپیک متهم شده است.

۱۱ اردیبهشت امسال نیز حدود ۳۰۰ نفر از طرفداران فلسطین مقابل مقر کمیته المپیک پاریس تجمع کرده و خواهان تحریم اسرائیل و کنار گذاشتنش از این بازی‌ها شدند.

برخی از مسابقات المپیک تابستانی پاریس کمی زودتر از افتتاحیه رسمی آن در پنج مرداد و از روز چهارشنبه آغاز شده است.

این بازی‌ها تا روز ۲۱ مرداد و مراسم اختتامیه، ادامه می‌یابد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

دادگاه مردمی راسل
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها