یکی از سربازان نیروی دریایی روسیه در حال شرکت در رزمایش، ۹ مرداد

آغاز رزمایش گسترده نیروی دریایی روسیه در ۴ نقطه از آب‌های جهان

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۹

وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه ۹ مرداد اعلام کرد نیروی دریایی این کشور رزمایشی از پیش برنامه‌ریزی شده را با مشارکت بخش عمده ناوگان خود در اقیانوس منجمد شمالی، اقیانوس آرام، دریای بالتیک و دریای خزر آغاز کرده است.

به گفته تحلیل‌گران نظامی، روسیه پس از ایالات متحده و چین، سومین نیروی دریایی قدرتمند جهان را دارد. روسیه همچنین از ناوگان زیردریایی هسته‌ای با قابلیت حمل موشک‌های بالستیک برخوردار است.

۲۰ هزار نیرو در رزمایش دریایی روسیه مشارکت خواهند داشت. بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، این رزمایش قرار است آمادگی و قابلیت‌های نیروی دریایی روسیه را «در تمامی سطوح» بسنجد.

۳۰۰ تمرین رزمی، از جمله تمرین استفاده از موشک‌های ضد هوایی، توپخانه و سلاح‌های ضد زیردریایی در این رزمایش انجام خواهد گرفت.

به گفته وزارت دفاع روسیه، ۳۰۰ کشتی و قایق سطحی، زیردریایی و شناور پشتیبانی، حدود ۵۰ هواپیما و بیش از ۲۰۰ واحد تجهیزات ویژه و نظامی در این رزمایش شرکت دارند.

رزمایش نیروی دریایی روسیه، ۹ مرداد

خبرگزاری رویترز روز ۱۷ خرداد اعلام کرد روسیه قصد دارد تابستان سال جاری با اعزام شمار نسبتا اندکی از کشتی‌های جنگی و جنگنده‌های خود به منطقه کارائیب، رزمایشی دریایی در این منطقه برگزار ‌کند که احتمالا شامل توقف‌هایی در بنادر دو کشور کوبا و ونزوئلا خواهد بود.

یک مقام ارشد آمریکایی در واکنش به این خبر گفت واشینگتن این اقدام را تهدیدآمیز نمی‌داند، اما نیروی دریایی ایالات متحده این رزمایش را زیر نظر خواهد داشت.

به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین، روابط مسکو و غرب به سردی گراییده و نگرانی‌ها در خصوص شعله‌ورتر شدن آتش تنش‌ها در منطقه افزایش یافته است.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

ویرانه‌های به جا مانده از حمله موشکی روسیه به شهر خارکیف اوکراین، سوم مرداد

در پی مناقشه اوکراین، ناوگان روسیه در دریای سیاه کوشیده است خود را با الزامات جنگ مدرن پهپادی تطبیق دهد.

پهپادهای اوکراین روز ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ با حمله به کشتی روسی «سرگئی کوتوف» موجب غرق شدن آن شدند. این حمله در نزدیکی تنگه کرچ، محل اتصال دریای آزوف و دریای سیاه به وقوع پیوست.

ناوگان دریای سیاه روسیه تنها واحد نیروی دریایی این کشور است که در رزمایش اخیر شرکت ندارد.

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه روز هفتم مرداد در سخنرانی خود به مناسبت روز نیروی دریایی این کشور در شهر سن‌پترزبورگ تهدید کرد در صورت استقرار موشک‌های آمریکا در آلمان، مسکو نیز با اتخاذ تصمیمی مشابه، موشک‌هایی را در فواصل نزدیک به غرب مستقر می‌کند.

او ایالات متحده را متهم کرد که در حال دامن زدن به بحرانی موشکی میان مسکو و واشینگتن به سیاق جنگ سرد است.

کاخ سفید روز ۲۰ تیر اعلام کرد آمریکا به منظور «توسعه حضور پایدار موشک‌های دوربرد در منطقه و نشان دادن تعهد خود به ناتو و دفاع از اروپا»، قابلیت‌های آتش دوربرد خود را در سال ۲۰۲۶ در آلمان مستقر خواهد کرد.

شرکت ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در مراسم گرامی‌داشت روز نیروی دریایی این کشور، سن‌پترزبورگ، هفتم مرداد

پیش‌تر و در اسفند ۱۴۰۲، روسیه، جمهوری اسلامی و چین رزمایش مشترک پنج‌روزه‌ای را در خلیج عمان و دریای عرب برگزار کردند.

در بهمن سال گذشته، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز بزرگ‌ترین رزمایش خود را از زمان جنگ سرد در اروپا و اقیانوس اطلس شمالی برگزار کرد.

سران کشورهای عضو ناتو روز ۲۱ تیر با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند همچنان روسیه را مهم‌ترین و مستقیم‌ترین تهدید برای خود می‌دانند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

ایول در دل نروژ
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها