در پی وقوع زلزله‌ای ۷/۱ ریشتری در جنوب ژاپن هشدار سونامی صادر شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۸

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷/۱ ریشتر روز پنج‌شنبه ۱۸ مرداد سواحل جنوبی ژاپن را لرزاند. مرکز این زمین‌لرزه در عمق حدودا ۳۰ کیلومتری زمین بود. در پی این رویداد، دولت ژاپن بلافاصله نسبت به وقوع سونامی هشدار داد.

این زلزله در شهر نیچینان و مناطق اطراف آن در استان میازاکی در جزیره کیوشو احساس شد.

زمین‌شناسان ژاپنی در حال برگزاری جلسه‌ای اضطراری هستند تا مشخص شود آیا این زلزله بر روی گسلی که منشا زلزله‌های ویران‌گر گذشته بوده، تاثیری داشته است یا خیر.

مقام‌های محلی پس از صدور هشدار سونامی، به ساکنان منطقه توصیه کردند از سواحل دوری کنند.

سونامی به امواج بزرگ و قدرتمندی گفته می‌شود که بر اثر زلزله‌، فوران‌ آتشفشانی، رانش زمین در بستر دریا یا برخورد اجرام آسمانی به دریا به وجود می‌آیند.

این امواج به سرعت در سطح آب حرکت می‌کنند و زمانی که به ساحل می‌رسند، به دلیل کاهش عمق آب، ارتفاع آن‌ها به شدت افزایش می‌یابد. سونامی می‌تواند خسارات جدی به مناطق ساحلی وارد کند.

خسارات احتمالی

یوشیماسا هایاشی، دبیر ارشد کابینه ژاپن اعلام کرد مقامات در حال ارزیابی احتمالی آسیب‌ها یا خسارات جدی زلزله اخیر هستند، اگرچه تا کنون گزارشی در این خصوص دریافت نشده است.

شیگکی آئوکی، یکی از مسئولان دپارتمان زلزله‌شناسی هشدار داد پس‌لرزه‌های قوی ممکن است تا حدود یک هفته پس از زمین‌لرزه ادامه داشته باشد.

تلویزیون ملی ژاپن، ان‌اچ‌کی، گزارش داد پنجره‌های فرودگاه میازاکی در نزدیکی کانون زلزله شکسته شده‌اند و باند فرودگاه برای بررسی‌های ایمنی موقتا به حالت تعطیل درآمده است.

بر اساس تصاویر منتشر شده در ان‌اچ‌کی، ده‌ها نفر برای دور ماندن از خطرات سونامی احتمالی در مناطق مرتفع پناه گرفته‌اند.

در شهر اوساکی در استان کاگوشیما، برخی دیوارهای بتنی فرو ریخت و یک خانه چوبی آسیب دید. با این حال هنوز گزارشی در خصوص زخمی شدن افراد منتشر نشده است.

رآکتورهای هسته‌ای

سازمان مقررات هسته‌ای ژاپن اعلام کرد تمامی ۱۲ رآکتور هسته‌ای در جزایر کیوشو و شیکوکو، از جمله سه رآکتور که در حال حاضر فعال هستند، در وضعیت ایمن قرار دارند.

از زمان فاجعه هسته‌ای فوکوشیما در مارس ۲۰۱۱، زلزله‌ در مناطقی که نیروگاه‌های هسته‌ای دارند، به یک نگرانی عمده تبدیل شده‌ است.

مجمع الجزایر ژاپن در سال ۲۰۱۱ صحنه یک زمین‌لرزه مهیب با قدرت ۹ ریشتر بود که موجب سونامی عظیمی شد و هزاران کشته و زخمی بر جای گذاشت.

این فاجعه همچنین منجر به حادثه هسته‌ای فوکوشیما شد که جدی‌ترین حادثه هسته‌ای در جهان از زمان چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ بود.

در دی‌ماه سال گذشته، یک زلزله در منطقه نوتو در ژاپن بیش از ۲۴۰ کشته بر جای گذاشت.

ژاپن در حلقه آتش اقیانوس آرام قرار دارد. این حلقه یک خط از گسل‌های زمین‌لرزه‌ای است که اقیانوس آرام را احاطه و ژاپن را به یکی از زلزله‌خیزترین مناطق جهان تبدیل کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها