زلنسکی پس از سفر مودی به کی‌یف: هند از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند

جمعه ۱۴۰۳/۰۶/۰۲

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، پس از میزبانی از نارندرا مودی، نخست وزیر هند در کی‌یف، اعلام کرد که هند از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند. مودی در این سفر خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین شد.

زلنسکی شامگاه جمعه در سخنرانی خود که از تلویزیون اوکراین پخش شد، این سفر را «بسیار نمادین و تاریخی» توصیف کرد و گفت: «برای ما مهم است که هند حامی حقوق بین‌الملل باقی بماند و از حاکمیت و تمامیت ارضی ما حمایت کند.»

هند به‌طور سنتی روابط خوبی با مسکو دارد و سفر مودی به کی‌یف در زمانی انجام شد که حل و فصل دیپلماتیک برای پایان دادن به تهاجم روسیه به اوکراین، دو سال و نیم پس از آغاز آن، دشوار به نظر می‌رسد.

نخست‌وزیر هند روز جمعه در کنار زلنسکی گفت که «قاطعانه طرفدار صلح» بین روسیه و اوکراین است.

او به خبرنگاران گفت: «ما با اعتقاد زیادی از جنگ دور ماندیم. این بدان معنا نیست که ما بی‌تفاوت بودیم.»

هند از یک سو در تلاش است تا روابط با روسیه را حفظ کند و از سوی دیگر، با کشورهای غربی حامی کی‌یف برای مقابله با مقابله با چین، رقیب منطقه‌ای خود، روابط نزدیک داشته باشد.

مودی همچنین خطاب به رییس‌جمهوری اوکراین گفت: «هر کمکی که از نظر بشردوستانه مورد نیاز باشد، هند همیشه در کنار شما خواهد بود و از شما حمایت خواهد کرد.»

در حالی که هند همچنان به واردات انرژی از روسیه ادامه می‌دهد، سوبرهمانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند درباره ارتباط روسیه و هند در زمینه انرژی گفت که دهلی‌نو «به‌طور کلی هیچ کشوری را تحریم نمی‌کند.»

پیش از گفت‌وگوی مودی و زلنسکی، این دو در ورودی کاخ ماریینسکی، محل اقامت رییس‌جمهوری اوکراین یکدیگر را در آغوش گرفتند.

آنان پیشتر به نمایشگاه بزرگداشت کودکان قربانی جنگ اوکراین در مرکز کی‌یف رفتند و به‌طور نمادین حیوانات عروسکی را در آنجا قرار دادند.

نخست وزیر هند گفت: «من متوجه شدم که اولین قربانی جنگ در واقع یک کودک بی‌گناه است.»

نخست وزیر هند همواره از محکومیت صریح حمله روسیه به اوکراین پرهیز کرده و هند از رای دادن به قطعنامه‌های سازمان ملل که ممکن است لحن خصمانه نسبت به مسکو داشته باشد، خودداری کرده است.

در آغاز ماه گذشته میلادی، مودی درست پس از حملات روسیه به چندین شهر در اوکراین که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر و آسیب جدی به بیمارستان کودکان در کی‌یف شد، به مسکو رفت.

او در آن سفر ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه را در آغوش گرفت و از تبادلات «ثمربخش» و «تصمیمات مهم برای تقویت همکاری‌های دوجانبه» در زمینه‌های «تجارت، امنیت، کشاورزی و فناوری» استقبال کرد.

زلنسکی که از این دیدار خشمگین شده بود، آن را «ضربه‌ای ویرانگر به تلاش‌های صلح» خواند.

چندین قدرت دیگر، از جمله چین، از زمان شروع جنگ اوکراین سعی کرده‌اند به عنوان میانجی برای پایان دادن به این درگیری که تعادل ژئوپلیتیک جهانی را بر هم زده، دست به کار شوند.

اما این تلاش‌ها تاکنون بدون نتیجه بود و خواسته‌های هر دو طرف جنگ مورد قبول طرف مقابل نیست.

پوتین اعلام کرده که آتش‌بس و گفت‌وگو تنها در صورتی امکان‌پذیر است که کی‌یف مناطقی را که روسیه ادعای ضمیمه کردن آن را دارد واگذار کند و از تمایل خود برای پیوستن به ناتو چشم‌پوشی کند.

این شرایط برای اوکراین و متحدانش غیرقابل قبول است.

حمله غافلگیرکننده اوکراین به خاک روسیه در هفته‌های اخیر در منطقه مرزی کورسک، ابهامات بیشتری را برای دستیابی به صلح ایجاد کرده است.

همزمان نیروهای روسیه در شرق اوکراین زمین‌هایی را تصرف می‌کنند.

کی‌یف اعلام کرده که این حملاتش قرار بود به عنوان ابزاری برای فشار برای مذاکرات «عادلانه» باشد، اما کرملین اعلام کرد که به دلیل این حمله، امکان آغاز گفتگو وجود ندارد.

روسیه یک تامین‌کننده کلیدی تسلیحات و نفت ارزان برای هند است، اگرچه رویارویی مسکو با غرب و روابط نزدیکتر مسکو با چین درباره اوکراین، بر روابط مسکو با دهلی‌نو تأثیر گذاشته است.

هند در کنار روسیه و چین یکی از اعضای بریکس، سازمان همکاری شانگهای و همچنین حامی دنیای چند قطبی است و در عین حال به توسعه همکاری خود با واشینگتن ادامه می‌دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها