اولاف شولتس، صدراعظم آلمان

آلمان گروهی از مهاجران اهل افغانستان را از خاک خود اخراج کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۶/۰۹

آلمان روز جمعه ۹ شهریور اعلام کرد تعدادی از مهاجران اهل افغانستان را از خاک خود اخراج کرده و به افغانستان بازگردانده است. این برای اولین بار از زمان قدرت گرفتن مجدد طالبان در افغانستان است که آلمان دست به چنین اقدامی می‌زند.

مقام‌های آلمانی خبر دادند ۲۸ شهروند افغانستان که «مجرمان محکوم‌شده» بودند، روز جمعه در پروازی به مقصد کابل، به کشور خود بازگردانده شدند.

این در حالی است که دولت آلمان پس از مستقر شدن حکومت طالبان، اخراج شهروندان افغانستان را به دلایل بشردوستانه، از دستور کار خارج کرده بود.

در پی حمله مرگبار اخیر در شهر زولینگن، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و دولت ائتلافی او، به شدت تحت فشار احزاب راست‌گرای این کشور قرار گرفته‌اند تا سیاست‌های مهاجرتی خود را تغییر دهند.

روز دوم شهریور، فردی با چاقو به حاضران در جشنواره‌ای در غرب آلمان حمله کرد. این رویداد زمانی به وقوع پیوست که چند گروه در حال اجرای موسیقی زنده به منظور گرامی‌داشت تاریخ ۶۵۰ ساله زولینگن بودند.

حمله مهاجم با سلاح سرد به این جشنواره سه کشته و هشت زخمی بر جای گذاشت.

داعش روز سوم شهریور با انتشار بیانیه‌ای مسوولیت این حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد یکی از اعضای این گروه برای «گرفتن انتقام مسلمانان در فلسطین و دیگر نقاط» دست به این اقدام زده است.

آلمان روز چهارم شهریور اعلام کرد فرد مظنون به دست داشتن در حمله شهر زولینگن، یک مرد ۲۶ ساله اهل سوریه است و تحقیقات در مورد ارتباط احتمالی او با داعش همچنان ادامه دارد.

ادای احترام به قربانیان حمله مرگبار زولینگن، پنجم مرداد

استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان روز جمعه، ۹ شهریور، درباره تصمیم برلین برای اخراج تعدادی از مهاجران افغان گفت تمامی این افراد «مجرمان محکوم‌شده‌ای بودند که حق ماندن در آلمان را نداشتند و علیه آنها احکام اخراج صادر شده بود».

مجله اشپیگل به نقل از منابع اطلاعاتی نوشت این ۲۸ تبعه افغانستان روز جمعه از فرودگاه شهر لایپزیش، با پرواز چارتر هواپیمایی قطر به کشور خود بازگردانده شدند.

اشپیگل افزود دیپورت این افراد حاصل دو ماه «مذاکرات مخفیانه» میان برلین و مقام‌های طالبان بود که در آن، قطر نقش میانجی را ایفا می‌کرد.

آلمان حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد و با آن روابط دیپلماتیک ندارد.

کابل، پایتخت افغانستان روز ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ به دست نیروهای طالبان افتاد و این گروه پس از ۲۰ سال مجددا قدرت را در این کشور به دست گرفت.

صدراعظم آلمان روز پنجم شهریور در واکنش به حمله با سلاح سرد در زولینگن وعده داده بود برلین سیاست‌های مهاجرتی سخت‌گیرانه‌تری در پیش خواهد گرفت و مهاجران غیرقانونی بیشتری را اخراج خواهد کرد.

شولتس تاکید کرد: «باید هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم کسانی که اجازه اقامت در آلمان را ندارند، به کشورشان بازگردانده و اخراج شوند».

برخی رسانه‌های افغانستان گزارش دادند به هر یک از شهروندان این کشور که از آلمان اخراج شده‌اند، هزار یورو داده شده است.

به گفته سخنگوی دولت آلمان، برلین خواستار حمایت «شرکای منطقه‌ای کلیدی» خود برای تسهیل فرآیند اخراج مهاجران غیرقانونی شده است.

نقش مهاجران در چند حمله اخیر در آلمان واکنش‌های بسیاری را در این کشور برانگیخته است و بسیاری خواستار وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای جلوگیری از ورود مهاجران به آلمان شده‌اند.

در خردادماه نیز فردی با چاقو به تجمع راست‌گرایان منتقد اسلام در شهر مانهایم آلمان حمله کرد و یک نیروی پلیس را کُشت. چند تن دیگر نیز در این حمله زخمی شدند.

مهاجم یک مرد ۲۵ ساله و اصالتا افغانستانی بود. وزیر دادگستری آلمان در آن زمان اعلام کرد «نشانه‌های روشنی از انگیزه اسلام‌گرایانه» در این رخداد به دست آمده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها