ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، از آمریکا خواست برای تحت فشار گذاشتن نیکولاس مادورو، رییسجمهوری ونزوئلا که به تقلب در انتخابات اخیر این کشور متهم شده، اقدامات بیشتری انجام دهد.
ماچادو پنجشنبه ۱۵ شهریور در مصاحبهای آنلاین با رسانههای خارجی گفت: «من بهطور قطع معتقدم که ایالات متحده باید کارهای بسیار بیشتری انجام دهد و من این موضوع را بهوضوح به آنها و به کشورهای دیگر گفتهام.»
او افزود ساز و کارهای بینالمللی وجود دارد که میتواند برای تنبیه کردن ناقضان حقوق بشر به کار گرفته شود.
شهروندان ونزوئلا هفتم مرداد سال جاری برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری به پای صندوقهای رای رفتند.
هرچند برخی نظرسنجیها از پیروزی ادموندو گونزالس، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون حکایت داشتند، اما در نهایت نهاد انتخاباتی ونزوئلا اعلام کرد نیکولاس مادورو با کسب ۵۱ درصد آرا برای بار سوم به عنوان رییسجمهوری این کشور انتخاب شده است.
در مقابل، اپوزیسیون ونزوئلا از وجود شواهدی مبنی بر پیروزی قاطع گونزالس خبر داد و تاکید کرد نتایج رسمی انتخابات را نمیپذیرد.
ماچادو در ادامه مصاحبه خود گفت پایان دوران حضور مادورو در قدرت به نفع سرمایهگذاران و طلبکاران بینالمللی ونزوئلا خواهد بود.
بر اساس برآوردها، ونزوئلا بین ۶۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار بدهی دارد.
ماچادو افزود: «شرکتها باید درک کنند که به نفع آنها و همچنین طلبکاران ونزوئلا است که انتقال قدرت هرچه سریعتر انجام شود و رژیم کنونی مورد حمایت قرار نگیرد.»
درخواست رهبر اپوزیسیون ونزوئلا از واشینگتن برای اعمال فشار بیشتر به مادورو در حالی صورت میگیرد که وزارت خزانهداری ایالات متحده ۲۲ مرداد بار دیگر در ابلاغیهای شرکت نفتی سیتگو، وابسته به ونزوئلا، را از پاسخگو بودن در قبال بدهیهای دولت این کشور مصون دانست.
شرکت نفتی شِورون آمریکا نیز تحت مجوز ویژهای همچنان به فعالیت خود در ونزوئلا ادامه میدهد.
خبرگزاری رویترز ۱۵ شهریور با استناد به دادههای حمل و نقل، از افزایش صادرات نفتی ونزوئلا به ایالات متحده، چین و اروپا خبر داد.
این خبرگزاری نوشت صادرات نفتی ونزوئلا در ماه اوت در چهار سال گذشته بیسابقه بوده است.
تاکنون دستکم ۲۴ نفر در اعتراضات گسترده مردمی علیه نتایج انتخابات ونزوئلا جان خود را از دست دادهاند.
دولت مادورو اپوزیسیون ونزوئلا را جنبشی «فاشیستی» و وابسته به قدرتهای «امپریالیست» خارجی توصیف کرده و آن را مسئول مرگ معترضان در این کشور دانسته است.
بنا بر اعلام دادستانی کل ونزوئلا، ۱۲ شهریور، دادگاهی در این کشور ادموندو گونزالس، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون در انتخابات اخیر را به تحریک مردم به شورش متهم و حکم دستگیری او را صادر کرد.
مادورو از سال ۲۰۱۳ و پس از مرگ هوگو چاوز، قدرت را در ونزوئلا در دست دارد. این کشور در دوران ریاستجمهوری مادورو شاهد فروپاشی اقتصادی و مهاجرت حدود یک سوم از جمعیت ۲۸ میلیونی خود بوده است.
اندیشکده شورای آتلانتیک ۳۰ مرداد با اشاره به وخامت بحران سیاسی در ونزوئلا هشدار داد آمریکا و دیگر کشورهای منطقه باید خود را برای موج جدید مهاجرت از ونزوئلا آماده کنند.